Armatura DEANTE - proszę o opinie!!

Moderator: Paulina

Armatura DEANTE - proszę o opinie!!

Postautor: Gigolak » 19 lis 2009 11:40

JAk w temacie, mają dość rozsądne ceny, nie wiem tylko czy jakość idzie w parze z takimi cenami. może jednak zdecydować się na coś nieco droższego?
Gigolak

Re: Armatura DEANTE - proszę o opinie!!

Postautor: Zapatero » 20 lis 2009 13:33

Firma z pewnością maniany nie odwala, trzymają jakość, ale jeśli chodzi o serwis, to tutaj są zdani na różnych ludzi, którzy nie zawsze są solidni. oto co wyczytałem na jednym z forów:
Zareklamowalem kabine prysznicowa poniewaz puszczala wode. do tego brodzik byl zle wyprofilowany i stala w nim woda. Ten caly serwisant przyjechal stwierdzil ze leje kabine wymieniamy,brodzik, stwierdzil ze jest zle osadzony. Udowodnilem mu prosta metoda ze jest jednak zle wyprofilowany.Ten Pan cały powiedzial mi cos takiego że za te pieniadze to ma sie takie gowno. I wtedy przegioł pałe. Zadzwonilem do centrali i z nimi bez problemowo jeszcze mnie przeprosili za tego buraka. Facet do mnie przyjbywal 3 raz dodatkowo by mnie przekonac ze mi sie nie nalezy wymiana tego brodzika a o montowaniu tego wszystkiego to nawet mam zapomniec
W tej sytuacji powiedzialem mu ze nie bede z nim dyskutowal ze zalatwie to z centrala.
Centrala przyslala mi nowego serwisanta z nowa kabina i nowym brodzikiem i oczywiscie zmontowali mi to do kupy i tam gdzie trzeba i co wazne wszystko dziala tak jak powinno
Tak wiec firma ok, ale ludzie którzy z nią współpracują, jak to ludzie, bywają zawodni ;)
Zapatero

Postautor: Głupi Jaś » 16 gru 2009 13:33

Jakość deante jest bardzo wysoka choć, jak większość firm najczęściej importują baterie z chin. Może po prostu bardziej kontrolują naszych żółtych przyjaciół. Jeśli chodzi o serwis to przyjętą praktyką jest wysyłanie ponurego faceta który ma odwieść od reklamacji i zniechęcić. Trzeba wtedy zrobić sajgon w firmie i z reguły od razu biorą sie do roboty :D
Awatar użytkownika
Głupi Jaś

Postautor: Bogini » 21 gru 2009 10:21

Kupiłam do całego domu sprzet tej firmy, kierując się ceną i nie żałuję, nic sie nie dzieje, widzę, że inni tez zadolownie, więc z firma chyba wszystko jest ok
Bogini

Postautor: JolantaEl » 22 gru 2009 09:57

6 lat użytkowania i żadnych uwag. Raz tylko, jeszcze na gwarancji pojawił sie mały problem usunięty w ciągu trzech dni przez serwis. Mogę przyznać tej firmie najwyższe noty.
JolantaEl

Postautor: Spocony » 07 sty 2010 10:20

Też mam deante świeżo co podlączone - seria cubic - jestem zachwycony wyglądem, moja żona jeszcze bardziej bo łazienka to jej królewstwo. Zobaczymy jak się będą spisywały. Kupione na allegro- jak większość wyposażenia do domu
Spocony

Postautor: Yaccek » 03 sty 2011 10:11

Owszem, kupiłem te ich pożal się Boże "produkty" też przez allegro.pl ponieważ cena katalogowa to jakiś kosmos.
Wszystkie panele prysznicowe made in China to porażka, nie podokręcane śrubki, po pół roku wyłazi korozja na obudowie panela, zacinają się zawory ich serwis twierdzi że były źle posmarowane w fabryce i dlatego się zacinają. Czas reakcji serwisu z trzech dni w 2009 roku spadł do 6 tygodni w 2010 to porażka.
Z powodu zacięć termostatu poparzyło mi się dziecko pod przysznicem, a te bubki z Deante tylko rozkładają ręce i zasłaniają się twrdością wody. Wodę mam z warszawskich wodociągów taką samą jak większość Polski - cała polska ma twardą wodę.
Nie polecam nikomu tej firmy lepiej dołożyć te dwa tysiące i kupić Hansa Grohe tylko uważać żeby nie te najtańsze i patrzeć z której fabryki bo też robią w Chinach.
Yaccek

Postautor: king kong » 24 sty 2011 14:15

nie zgodzę się z poprzednia wypowiedzią. zakupiliśmy baterię Deante i nie mieliśmy jak dotąd żadnych obiekcji. dodatkowo żona zażyczyła sobie nowoczesny, oryginalny jednocześnie design i ta marka ma dość duży wybór pod tym względem. jakościowo jak najbardziej się sprawdza. dlatego zdecydujemy się na wymianę zlewozmywaka i być może również brodzika tej firmy. poza tym znajomy polecił nam lazienkaplus.pl i wyszło na to, że z tamta baterią trochę przepłaciliśmy, no ale teraz przynajmniej oszczędzimy na pozostałych elementach ;-)
king kong

Postautor: Tilti » 25 lut 2011 14:21

Myślę, że to bardzo rozsądny wybór :D
Tilti

Wróć do Łazienka