Ceramika z koła - wasze opinie

Moderator: Paulina

Ceramika z koła - wasze opinie

Postautor: Pshemko » 04 gru 2009 10:27

Witam na forum. Stoję przed remontem łazienki i wstępnie zdecydowałem sie na Koło. Co sądzicie o sedesach i umywlkach z tej firmy. Czy są dobrej jakości.
Jestem tu nowy, ale mam nadzieję że nie zostanę olany :)
Awatar użytkownika
Pshemko

Re: Ceramika z koła - wasze opinie

Postautor: SalomonX?Y » 06 gru 2009 23:10

Witam!

Użytkuję od 6 lat umywalkę i wannę z Koła. Sprawdzają sie bardzo dobrze, nie robią się żółte, łatwo się czyszczą. W nowym domu będziemy mieli tylko jedną umywalkę z Koła w WC i mam nadzieję, że również się sprawdzi. Faktycznie mają dużo fajnych serii, ale ceny w tej chwili niewiele odbiegają od cen producentów zachodnich - jak choćby Vileroy & Boch.

Ale jeśli chodzi o jakość, jest bez zastrzeżeń.
Awatar użytkownika
SalomonX?Y

Postautor: Tycjan » 09 gru 2009 10:24

witajcie
My wybraliśmy Villeroy&Boch, które cenowo, wyszło mniej więcej jak Kolo Aplauz. Z tym że VB jakosciowo jest zaupełnie nieporównywalne i moim zdaniem jednak warto trochę dopłacić, żeby cieszyc sie naprawde swietnym designem. Poza tym VB ma najlepiej wykonczona ceramike, chodzi o krawedzie i profile wewnatrz - co jest wazne przy utrzymaniu czystosci. Nie zaprzeczam że koło jest solidną firmą, jeśli jednak chcemy czegoś ekstra pomyślmy o VB.

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Tycjan

Postautor: Tiramisu » 15 gru 2009 10:11

Tycjan pisze:witajcie
My wybraliśmy Villeroy&Boch, które cenowo, wyszło mniej więcej jak Kolo Aplauz. Z tym że VB jakosciowo jest zaupełnie nieporównywalne i moim zdaniem jednak warto trochę dopłacić, żeby cieszyc sie naprawde swietnym designem. Poza tym VB ma najlepiej wykonczona ceramike, chodzi o krawedzie i profile wewnatrz - co jest wazne przy utrzymaniu czystosci. Nie zaprzeczam że koło jest solidną firmą, jeśli jednak chcemy czegoś ekstra pomyślmy o VB.

pozdrawiam

Nie do końca sie zgodzę z Twoją opinią, choc jak mowia, o gustach sie nie dyskutuje. Nie wiem czy masz rozeznanie w najnowszej ofercie Koła? One również są produkowane wg najnowszych technologii i zgodnie z nowoczesnymi trendami w designie. Zachwalasz VB a tymczasem u mojej siostry umywalka tejże firmy po trzech latach, nie wiedzieć czemu zaczęła pękać. VB i pęka, kto by pomyślał :D
Awatar użytkownika
Tiramisu

Postautor: Tomasz Jęch » 21 gru 2009 12:56

Myślę że ceramika z koła jest ok, mam umywlkę i kiblek, wprawdzie tylko 4 lata ale jak narazie jest wyszstko ok. Jeden egzemplarz na tysiac sztuk, czasami okaże się felerny i tak to jest , że ten posiadacz felernego egzemplarza zawsze za wszelką cenę stara sie wpowiedzieć na jakimś forum, żeby wyrazić swoje oburzenie i to bardzo często rzutuje na opinię całej firmy. To nie tylko o koło chodzi czy ceramikę, ale jest to gneralnie zasada wszystkich forów, tak wiec sugeruję podchodzic do wszelkich negatywnych opini z dużą rezerwą.

łączę wyrazy szacunku i pozdrawiam
Awatar użytkownika
Tomasz Jęch

Postautor: Dybuk » 22 gru 2009 15:50

Kibel z Koła od 5 lat. Żadnych pytań. Dziękuję
Awatar użytkownika
Dybuk

Postautor: jędrzej » 01 mar 2010 03:52

ja mam tylko koło.. od lat.. teraz moja siostra kupiła też ceramikę koło w sklepie http://dodomu.com.pl i też świetnie się sprawuje.. nie dość że nie są drogie jak inne do są świetnej jakości.. pozdro
jędrzej

Postautor: wesolymisiak » 11 sie 2011 11:25

Koło to dobra marka. Akcesoria mają klasyczny design, nie niszczą się szybko i są niedrogie. Z własnego doświadczenie polecam.
http://www.okazje.info.pl/sport-i-hobby/wiosla-treningowe/
http://www.okazje.info.pl/ceny/zych-staszewski/
http://www.okazje.info.pl/dom-i-ogrod/luparki-do-drewna/
wesolymisiak

Postautor: Studio-Armatury » 19 wrz 2011 09:31

Jeżeli ktoś ceni sobie klasyczny desing to oczywiście warto,z tego co wiem to nie sa one zbyt drogie wiec tym bardziej warto. Szukaj w dobrych i sprawdzonych sklepach internetowych,tam jest o wiele taniej.
Studio-Armatury

Postautor: kornelium » 07 lut 2012 18:09

czasami można też dostać w małych sklepikach taniej niż w internecie, tylko lepiej żeby sklepik był dalej od ww-y :)
kornelium

Wróć do Łazienka