Czy kłaść płytki w salonie

Informacje o aktualnych trendach w architekturze wnętrz i nie tylko.

Moderator: Paulina

Czy kłaść płytki w salonie

Postautor: Bogini » 23 lis 2009 12:08

Zastanawiam się czy duża jest różnica między drewnem a płytkami kiedy nie ma podłogówki? Czy parkiet rzeczywiscie jest dużo cieplejszy? Na pewno płytki są trwalsze, łatwiejsze w utrzymaniu, ale mówi się powinien być parkiet, czy aby na pewno? Proszę o wypowiedzi ludzi, którzy położyli sobie gres i sa z tego zadowoleni.
Bogini

Re: Czy kłaść płytki w salonie

Postautor: Sajgonka3, 50 » 24 lis 2009 09:33

Bogini pisze:Zastanawiam się czy duża jest różnica między drewnem a płytkami kiedy nie ma podłogówki? Czy parkiet rzeczywiscie jest dużo cieplejszy? Na pewno płytki są trwalsze, łatwiejsze w utrzymaniu, ale mówi się powinien być parkiet, czy aby na pewno? Proszę o wypowiedzi ludzi, którzy położyli sobie gres i sa z tego zadowoleni.

Mój szwagier, który budował dom dobre 15 lat temu ma w salonie, przedpokoju i kuchni gres. Budował dom, kiedy podłogówka nie była jeszcze popularna (nie wiem czy wogóle ją już kładziono. Szczerze mówiąc to nie zauwazyła jakiejś uciążliwości takiego rozwiązania. Jeśli już ktoś jest zmarźluchem to może przecież chodzić w kapciach! U mnie jest parkiet i nie widzę jakiejś kolosalnej różnicy między zimnością gresu i parieku. U szwagra wychowało się troje dzieci, i nigdy nie narzekały że podłoga jest zimna. Zresztą w mieszkaniach, gdzie jest wyjscie z salonu do ogrodu, nie wyobrażam sobie innego rozwiązania niż gres.
Sajgonka3, 50

Re: Czy kłaść płytki w salonie

Postautor: oberon789 » 28 gru 2009 11:46

A ja położyłem wszedzie płytki , (kuchnia i w salon). I to bez ogrzewania podlogowego. I wcale nie narzekam na zimno, ale nie raczej nie chadzam boso.
oberon789

Wróć do Design, wzornictwo, pomysły