Czy kuchnia wiktoriańska jest praktyczna?

Moderator: Paulina

Czy kuchnia wiktoriańska jest praktyczna?

Postautor: QQłka » 23 lis 2009 10:35

Wizualnie, to jest właśnie to co lubię, generalnie mam w domu trochę antyków i staroci. Lękam się tylko w kwestii praktyczności takowej kuchni. Na ile jest do podziwiania, a na ile do używania. Wiem, że mało ludzi decyduje się takie rozwiązania, ale może są osoby, które zdecydowały się na taki antyk i są zadowolone.
Awatar użytkownika
QQłka

Re: Czy kuchnia wiktoriańska jest praktyczna?

Postautor: Demolitionman » 23 lis 2009 21:58

Kuchnia Wiktoriańska owszem cieszy oko, ale muszę stwierdzić, że jest całkowicie niepraktyczna. Nie mówię niestety z własnego doświadczenia, ale bliscy znajomi mają takie cacuszko.Przy ogromnej powierzchni ma tylko 16 maleńkich szufladek! Są jeszcze szerokie kolumny, które fajnie wyglądają, ale znowu kompletnie marnują miejsce. Świetna kuchnia dla singli, albo małżeństw, które jadają na mieście, każda jednak gospodyni,na której spoczywa obowiązek przygotowywania posiłków przeklnie takie arcydzieło designu
Demolitionman

Re: Czy kuchnia wiktoriańska jest praktyczna?

Postautor: Balerina » 11 gru 2009 12:11

Mnie osobiście przerażają kwestie higieniczno - samitarne - czyszczenie tych wszystkich rzeźbień, kolumienek, wolich oczek, pilasterkow. A jednak w kuchni zawsze tu coś kapnie, tam się usmaruje... A ty biegaj ze szmatą i szoruj. Ja wysiadam
Awatar użytkownika
Balerina

Wróć do Kuchnia