Czy zaryzykować parkiet III klasy?

Panele, podłogi gotowe drewniane, terakota i inne rodzaje podłóg

Moderator: Paulina

Czy zaryzykować parkiet III klasy?

Postautor: Kalkomania » 28 gru 2009 09:30

Jakie niespodzianki może w sobie kryć taki parkiet, co można uznać za naturalny przejaw III klasy, a co jest już zupełnie niedopuszczalne? Zdecydowaliśmy się na dąb w III klasie bo wzór z sekami wydadał mi sie o wiele bardziej interesujący niż taki bezpłciowy gładki. Niedługo będziemy odbierać te klepki i nie bardzo wiemy na co sie nastawić?
Kalkomania

Re: Czy zaryzykować parkiet III klasy?

Postautor: Drogba334 » 29 gru 2009 20:32

Zacytuję specjalistę:
W III klasie mogą się przytrafić:
- wady drewna: (zgnilizna/próchnica, pleśń/mursz, biel zniszczona przez insekty, spróchniałe sęki, kora);
- wady obróbki: (popękane krawędzie, różnica w kształcie i wymiarach/wysokościach klepek, brak pióro-wpustu).
Awatar użytkownika
Drogba334

Postautor: Kalkomania » 31 gru 2009 06:31

Ale chyba jakby coś było nie tak to zawsze mogę parkiet ze wskazanymi przez ciebie wadami oddać???
Kalkomania

Postautor: Satan Claus » 04 sty 2010 23:36

Kalkomania pisze:Ale chyba jakby coś było nie tak to zawsze mogę parkiet ze wskazanymi przez ciebie wadami oddać???

Musisz się dokładnie dowiedzieć jaka jest norma zakładowa dotycząca Twojego drewna i jakie są warunki ewentualnej reklamacji/wymiany. Z tego co wiem, to z III klasą producenci raczej nie cackają się i z reklamacją lub wymianą może być problem.
Awatar użytkownika
Satan Claus

Wróć do Podłogi