Czym zmywać w zmywarce?

Moderator: Paulina

Czym zmywać w zmywarce?

Postautor: Anusiak » 06 sty 2010 19:52

Od niedawna mam zmywarkę elektroluxa i chciałabym zasięgnąć języka w kilku kwestiach:
1) Czy lepiej używać tabletek typu 4w1, 5w1 czy osobno nabłyszczacza, soli i proszku?
2) Jakiej firmy srodki myjące są najlepsze?
Czy te z Niemiec naprawdę są lepsze jakosciowo od polskich?

Liczę na waszą pomoc

Pozdrawiam serdecznie.
Anusiak

Re: Czym zmywać w zmywarce?

Postautor: Królowa Priscilla » 12 sty 2010 07:10

Lepiej nie stosować takich wynalazków jak 10w1, ale oddzielne środki, jeśli chodzi o sół to jest to zwykła NaCl, ale musi być niejodowana, wiec nie można stosować spożywczej. Jeśli chodzi o nabłyszczacz to masz tu wolną rękę.

pozdrawiam
Królowa Priscilla

Postautor: karolek » 29 kwie 2010 11:29

Kiedyś używałam środków typu 3 w 1. Wydawało mi się,ze to mniej kłopotliwe. Teraz jednak odeszłam juz od tej metody i kupuje oddzielne środki. Wcale nie wychodzi to drożej a naczynia są po prostu idealnie domyte. Wiekszość moich znajomych też doszło do takiego wniosku
karolek

Postautor: playa » 12 maja 2010 09:34

Lepiej dodawać wszystko osobno, lepiej to działa i nabłyszcza, a te wszystkie tabletki 3w1 to ściema.
Ja dosypuję każdego preparatu osobno i naczynia są ładniej wymyte w porównaniu do tabletek typu 3w1
playa

Wróć do Kuchnia