Garderoba czy szafa wnękowa?

Moderator: Paulina

Re: Garderoba czy szafa wnękowa?

Postautor: MebloHurt24 » 14 sie 2010 21:12

oj niestety nie słyszałam:)
MebloHurt24

Postautor: Misiaczek1412 » 31 sie 2010 12:25

Obrazek

Mi bardziej podobają się szafy wnękowe.

Popatrz na RoomDesign.pl .

Może wybierzesz inne rozwiązanie :)
Misiaczek1412

Postautor: majka_87 » 25 paź 2010 22:55

Zdecydowanie garderoba! Dla mnie to najlepsze z możliwych rozwiązań! Aktualnie nie metraż mieszkania nie pozwala mi na wygospodarowanie przestrzeni na garderobę, ale w poprzednim lokum zaznałam tego luksusu i gdy tylko nadarzy się okazja, zmieniam mieszkania na takie, które garderobę posiada lub da się w nim zrobić!

Plusy? Dużo miejsca. Ubrania w jednym miejscu. Bałagan w jednym miejscu ;) Przestrzeń wykorzystywana nie tylko jako przechowywania odzieży czy butów, ale i miejsce do prasowania, przebieralnia, czasem w garderobie postawić można maszynę do szycia i już mamy domową szwalnię ;)

A do tego wszystkiego wcale nie potrzeba tak dużo miejsca. Producenci oferują wiele ciekawych systemów, dzięki którym garderoba jest praktyczna, funkcjonalna i każdy jej fragment jest wykorzystany.

Może być dla singla, małżeństwa (np. przy sypialni lub łazience) lub całej rodziny. A że nie trzeba się martwić o dodatkowe szafy w każdym z pokoi, więc oszczędzając na meblach, możemy zainwestować w garderobę. Wszystko pod ręką, ale za drzwiami – tak więc nie musimy się martwić bałaganem, gdy np. przychodzą do nas jacyś goście. Gorąco polecam!
majka_87

Postautor: Gosia » 27 lis 2010 14:10

jeśli ma się dużo miejsca proponuję garderobę, ale można ją również zrobić między dwoma pomieszczeniami, np między łazienką a pokojem, albo między dwoma pokojami z drzwiami od strony każdego z pomieszczeń zamiast dwóch osobnych szaf.
Awatar użytkownika
Gosia

Postautor: Gosia » 27 lis 2010 14:17

bardzo ciekawą ofertę ma firma Fawre, ostatnio natknęłam się na ich stronę, oferują ciekawe promocje, do tego można zrobić samemu wycenę on line, poradzić się na blogu firmowym i zobaczyć pomysły użytkowników
Awatar użytkownika
Gosia

Postautor: amarella » 11 sty 2011 14:07

Rewelacyjny jest domplusdom. mają tam dużo NAPRAWDĘ niezłych pomysłów na aranżację garderoby. Nawet masz tam artykuł odpowiadający twoim potrzebom :)
amarella

Postautor: Gosia » 11 sty 2011 16:10

tu znalazłam jeden ciekawy pomysł na urządzenie garderoby dużych rozmiarów
http://www.iszafy.pl/pl/inspiracje/prze ... contentTop
Awatar użytkownika
Gosia

Postautor: olga » 15 lut 2011 13:18

boej pisze:Zależy ile masz miejsca - jak masz sporo to lepsza jest garderoba - różnica jest zasadnicza - w garderobie można się przebierać - w szafie tak sobie :-).
Co prawda - jeśli nie masz dużo miejsca - nie ma wyjścia szafa.

Ubrania dla pozostałych domowników powinny być blisko miejsca gdzie spią ;)

A jeśli wybierzesz szafę to dobrze ją zaprojektuj tak abyś miała przestrzeń na wieszanie ubrań, składanie, buty, bieliznę i drobne rzeczy.

Postautor: beata145 » 07 maja 2011 13:30

witam:) ja przez trzy lata miałam garderobę w wąskim a długim pomieszczeniu ale z niej zrezygnowałam. cholernie się ciuchy kurzyły. zrobilam tam sypialnie dla gości - kanapa + komoda. a w sypialni przez całą długość ściany od podłogi po sufit mam ogromną szafę. jestem z niej bbbbbaaarrrdzo zadowolona. ciuchy są "świeże" i miło je założyć. jak się dobrze rozplanuje wnętrze szafy to wszystko można zmieścić. mi robili szafę z Galerii Indeco - polecam
beata145

Postautor: mazi » 10 maja 2011 11:39

Jeżeli masz mało miejsca to zrób szafę wnękową-na garderobę trzeba przeznaczyć o wile więcej miejsca,podpowiedzi jak rozwiązać szafę lub garderobę znajdziesz na wszystkooszafachmazi20068.blogspot.com :D :D :D :D
mazi

Postautor: mazi » 17 maja 2011 11:01

Jak masz dużo miejsca to rób garderobę z wieszakami,szufladami i półkami.Jeżeli mało to zrób szafę koniecznie z lustrem to będziesz mogła się przeglądać.
http//:wszystkooszafachmazi20068.blogspot.com/-tam znajdziesz podpowiedzi
mazi

Postautor: aralka87 » 22 sie 2011 15:33

ja też polecam szafę, na garderobę z prawdziwego zdarzenia trzeba mieć sporo miejsca. ja mam szafę firmy Indeco i jestem z niej zadowolona. dobrałam sobie półeczki, drążki, itd. dzięki czemu jest bardzo praktyczna i mieści się w niej wszystko.
aralka87

Postautor: Pan Krzysztof » 08 lis 2011 13:15

Ciężko jednoznacznie stwierdzić, które z rozwiązań jest lepsze. Na pewno garderoba wymaga więcej przestrzeni, w związku z czym nie każdy może sobie na nią pozwolić. Jeżeli jednak to nie stanowiłoby ograniczenia, wybrałbym zdecydowanie garderobę. Identyczny problem przedstawiony był również na http://www.iszafy.pl/pl/nowosci/aranzac ... oba_iszafy . Mam nadzieję, że to pomoże w podjęciu decyzji :) pozdrawiam!
Ekspert firmy Fawre
Awatar użytkownika
Pan Krzysztof

Postautor: Gruszka75 » 23 lis 2011 13:34

Ja wolę garderobę mam miejsce więc co mi szkodzi :)
Gruszka75

Postautor: Paulina » 27 lis 2011 12:55

Myślę, że dokonując wyboru należy zadać sobie trzy pytania:

Czy garderoba rzeczywiście jest nam potrzebna (mamy aż tyle ubrań, że nie mieszczą się w szafach i komodzie)
Czy mamy wystarczająco dużo miejsca
I pod uwagę należy wziąć także fundusze (garderoba to jednak większy wydatek niż szafa)

Jeżeli na wszystkie pytania odpowiedzieliśmy twierdząco, wybór staje się prosty. Ja osobiście nie korzystam z garderoby, szafa w zupełności mi wystarcza. A jeśli ktoś potrzebuje większej, polecam taką wnękową z przesuwanymi drzwiami. Ma ktoś Z Was garderobę u siebie? Jak się sprawdza? :)
Paulina

Postautor: laminoga » 05 gru 2011 15:09

Ahhh mi to sie marzy garderoba ale nie mam na nia miesjca. Gdyby dalo rade jakos chociaz wykompbinowac tro che miejsca to bym umarla ze szecia. Obiacuje obie jednak ze jak juz bede miala porzadne mieszkanie to z pewnoscia znajdzie sie tam miejsce na graderobe. Mazy mi sie taka jak z reklamy Heinekena. http://www.youtube.com/watch?v=eNs2sW2cDnY No dobra klopak tez bedzie mogl sobie zakundowac taka lodowke. hehehe
laminoga

Postautor: Danka » 31 gru 2011 12:54

zgadzam się z Pauliną, jeśli masz:
a) dużo ubrań,
b) dużo miejsca, żeby pozwolić sobie na dodatkowe pomieszczenie to odpowiedzią jest garderoba

Ale duża i głęboka szafa wnękowa też może po części spełniać tę funkcję.

Obrazek
Danka

Postautor: projektant641 » 19 sty 2012 15:44

Ładne!!!
_________________________________________________________________________________________________________________________________________
Wózki widłowe Daewoo
projektant641

Następna

Wróć do Garderoba