Kolorowy sufit w pokoju córeczki

Moderator: Paulina

Re: Kolorowy sufit w pokoju córeczki

Postautor: MebloHurt24 » 09 lip 2010 08:51

Hmmm może lepiej zostac przy kolorowych scianach a reszte zostawic na biało??
MebloHurt24

Postautor: alideco » 27 paź 2010 12:09

Ja również nie malowałabym na niebiesko chyba że bardzo delikatny błękit. Jesli juz kolorowy to może warto pomalować na jasny kolor i nakleić jakieś dodatki oraz zainwestować w jakąś oryginalną lampę :)
alideco

Postautor: sonia2011 » 05 maja 2011 11:52

Faktycznie, wydaje mi się, że najlepszym kolorem na sufit jest delikatny błękit. Będzie ładnie "podnosił" sufit, a jednak pozostanie w klimacie "łąki" (bo takie rozumiem jest założenie córeczki). Do tego jakieś fajne naklejki kwiatów, motyli itd. Będzie z pewnością ślicznie.
sonia2011

Postautor: Paulina » 05 maja 2011 21:24

Myślę, że biały sufit, który odcinałby się przy kolorowych ścianach to nie jest dobry pomysł. Lepiej dać o ton, lub kilka tonów jaśniejszy. Jeżeli jednak biały, to super wyglądałby efekt cieniowanych ścian - od dołu błękit, ku górze biel (wszystko w jasnych, pastelowych barwach). Dałoby to niezwykły efekt lekkości, który stanowiłby idealne tło dla dodatkowych ozdób na ścianach.
Paulina

Wróć do Pokój Dziecka