Małe mieszkanko z pomysłem.

Informacje o aktualnych trendach w architekturze wnętrz i nie tylko.

Moderator: Paulina

Małe mieszkanko z pomysłem.

Postautor: gegat » 03 sie 2010 13:00

Witam was wszystkich

Mam małe mieszkanko, uzbierałem w końcu kasę na remont :mam/; .
Do remontu jest łazienka, oba pokoje i przedpokój.
Na łazienkę koncepcję sobie wymyślam, nie jest wielka, obecnie jest w niej wanna, umywalka, pralka i sedes, tak więc miejsca nie ma. Chcę tam wstawić kabinę zamiast wanny, zrobić więcej miejsca (jak na planie), chyba, że ma ktoś jakąś inną, ciekawą koncepcje.
Ale bardziej interesuje mnie jak urządzić pokój i sypialnie. Pomieszczenia wyglądają jak na planie. Czeka je malowanie, panele podłogowe, itp. i teraz nie wiem jakie meble i jak je ustawić. Koncepcji zupełnie brak. Może ma ktoś podobne mieszkanko i urządzał już je, może coś doradzić, podpowiedzieć.
Na początek wywalę drzwi z przedpokoju do pokoju, bo wydaje mi się, że są zbędne.
Panele podłogowe będą na całej powierzchni (2 pokoje + przedpokój). Kolory ścian jeszcze też nie przemyślałem, ale raczej w jakiejś nowej, ciekawej formie 2-3 kolorowej.

Obrazek

Full Rozmiar
http://img268.imageshack.us/i/planrn.jpg/

Kuchnia jest urządzona, w sypialni stoi duża szafa. Poza tym reszta do wymiany ;)
Za wszystkie pomysły dziękuje z góry :)
Chyba, że ktoś odpłatnie chce się podjąć aranżacji, oczywiście za rozsądną cenę :)
gegat

Re: Małe mieszkanko z pomysłem.

Postautor: pegaz design » 27 wrz 2010 22:00

JAKIE ŚA PREFERENCJE I POTRZEBY ODNOSNEI POKOI , BO OD TEGO BY TRZEBA BYŁO ZACZĄĆ CZYLI JAKIE MEBLE MUSZA SIE W NICH ZNALEŚĆ- CZY W SALONEI MA BYC KANAPA CZY NAROZNIK- CZY MA MIEC FUNKCJE SPANIA. PÓŹNIEJ DOCHODZI KWESTIA FOTELI , STOLIKA LUB STOŁU GDZIE SPOŻYWAMY POSIŁKI.
PYTANIE JAKIE MEBLE I JAKIE SA POTRZEBY JEST PIERWSZYM RÓWNIEZ ODNOŚNEI SYPIALNI.
NASTEPNYM JEST ILOŚC OSÓB DOCELOWO UŻYTKUJACA MIESZKANIE.
PÓŹNIEJ PYTANIE O BUDŻET- CZYLI ILE MOZNA PRZEZNACZY A NA KOŃCU OCZYWIŚCIE MMOZNA DOBIERAC DOCELOWE MEBLE I KOLORYSTYKĘ.

JEŻELI MOGE ZASUGEROWAĆ , NIE USTWAIAŁA BYM W TEN SPOSÓB ŁAZIENKI - BEDZIE NIE FUNKCJONALNA.
POPIERWSZE UMYWALKA JEST ZBYT BLISKO SCIANY- A MY LUDZIE Z REGÓŁY JESTESMY PRAWORECZNIE-WIEC MYCIE ZĘBÓW BEDZIE NIEMOZLIWE BEZ OBIJANIA ŁOKCI - TO SAMO Z MYCIEM TWARZY.
DRUGA RZECZ DOSTANEI SIE DO PRYSZNICA PRZEZ PRALKE I MISKE TOALETOWĄ TEZ BEDZIE TOREM PRZESZKÓD.

PROPONUJE PRZEMYŚLEĆ NAJPIERW JAKIE MEBLE SA NIEZBĘDNE, A PÓŹNIEJ JAK WYŻEJ.
W RAZIE PYTAŃ PROSZE PISAĆ.
POZDRAWIAM
pegaz design

Re: Małe mieszkanko z pomysłem.

Postautor: cometa » 02 gru 2010 10:44

To zależy od tego w jakim stylu chcesz urządzić mieszkanie, no i jaki budżet masz przeznaczony na ten cel. Jeżeli nie wiesz jak urządzić swoje mieszkanie to zawsze też możesz skorzystać z porad projektanta, N-design są bardzo dobrzy, mi osobiście podobają się ich aranżacje w stylu nowoczesnym, zresztą wystarczy popatrzeć na ich niektóre rozwiązania: http://www.facebook.com/#!/album.php?ai ... 2149870613 także myślę, że lepiej skorzystać z rad specjalisty i mieć idealnie urządzone mieszkanie niż samemu się męczyć, a potem patrzeć na opłakane skutki.
cometa

Wróć do Design, wzornictwo, pomysły