Wiem, że jest tuza zarówno kategoria ściana jak i sufit, ale ponieważ moje pytanie łączy te dwie kwestię musiałem się wpisać w designie. . Mam potworny problem, sufit, co normalne na biało, ściana na beżowo i cały czas ten beżyk mi wskakuje na sufit. Co robić??? Są jakieś nieszablonowe spawdzone sposoby?
Coś tam słyszałem, ale efekt jest taki, że nie do końca równo to wychodzi. Np ja nie jestem w stanie tej tasmy idealnie rowno na calej dlugosci sciany puscic. Może po prostu brakuje mi trochę cierpliwości i dlatego chciałem się wywiedzieć czy nie ma jakichś innych opcji
Spróbój zostawić 3 cm biały pasek na ścianie od sufitu. Stosunkowo łatwo go zrobić i uważam, że wygląda to estetyczniej niż krzywa linia na styku sufitu i ściany. Może początkowo będzie to trochę dziwnie wyglądać, ale potem się przyzwyczaisz:)
Po pomalowaniu sufitu malujemy sciany (na inny kolor) zostawiając jak leci kawałak niedomalowanego przy styku sufit-ściana a potem naklejamy styropianowy ozdobny niby gzymsik. Do kupienia w marketach budowlanych. Rózne kształty i szerokości. Wyglada naprawdę estetycznie.