Moje marzenie - pomarańczowa kuchnia

Moderator: Paulina

Moje marzenie - pomarańczowa kuchnia

Postautor: zuza » 01 gru 2009 09:48

Czekam zatem na fotografię, wasze i z sieci, żeby to moje marzenie zrealizować. Skoro spędzam w niej przy garach tyle godzin, to chyba mogę zaprojektować ją zgodnie z moimi oczekiwaniami???? :)
Awatar użytkownika
zuza

Re: Moje marzenie - pomarańczowa kuchnia

Postautor: serwetka » 03 gru 2009 19:45

niestety nie spotkałem się puki co z pomarańczową kuchnią, która nie wyglądałaby tandetnie... Fajnie, że chcesz łamać stereotypy i nie zrobić sobie nudnej, standardowej kuchni. do pomarańczowej Cie nie odeśle puki co (jak znajdę to się na pewno podzielę) ale zobacz sobie kuchnie z konkursu na najładniejszą: http://bit.ly/8Ad1xM pierwszych 10 miejsc można sobie dobrze pooglądać, z tego co pamiętam, można też zobaczyć poprzednią edycje. Może jakieś rozwiązanie Ci się spodoba i włączysz do swojego projektu!

P.S. Żadnych kompromisów.
serwetka

Postautor: zuza » 04 gru 2009 02:17

W zasadzie powinnam sie obrazić, za nazywanie pomarańczowych kuchni tandetnymi, głębokie pokłady sympatii jaką mam dla ciebie uchroniły Cię przed moim gniewem :D . Rzeczywiscie projekty rewelacyjne, twój link jak zwykle jest świetny i coś na pewno wykorzystam. A co do kompromisów to być może będę zmuszona pójść na drobne, ale jedynie ze względów finansowych. Nikomu nie dam ograniczać swojej swobody twórczej. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
zuza

Postautor: Targetto » 10 gru 2009 14:10

Znalazłem pomarańczową kuchnię, która nawet mi się spodobała, zastanawiam się tylko Serwetko, czy gdzieś w niej nie czai się tandeta ;)
Załączniki
Pomarańczowa kuchnia.jpg
Targetto

Postautor: Smegul » 17 gru 2009 13:01

Targetto pisze:Znalazłem pomarańczową kuchnię, która nawet mi się spodobała, zastanawiam się tylko Serwetko, czy gdzieś w niej nie czai się tandeta ;)

ja również nie dostrzegam tu tandety, to rzeczywiście przejaw dość dziwnych upodobań - określanie wszystkich pomarańczowych kuchni mianem tandety to w istocie duża odwaga! A wracając do zdjęcia to pomrańczyk bardzo ładnie komponuje się z tą bielą i stalą, kto by pomyślał...
Smegul

Postautor: serwetka » 23 gru 2009 15:07

Chyba źle się zrozumieliśmy. Napisałem, że nie widziałem pomarańczowej kuchni, która nie wyglądałaby tandetnie, co nie znaczy że taka nie istnieje. Ta ze zdjęcia podoba mi się i tandety nie ma tam za grosz.
określanie wszystkich pomarańczowych kuchni mianem tandety to w istocie duża odwaga
odpowiedź na ten zarzut jest już powyżej.

Jestem pewny, że kuchnia w pomarańczu jaką zafunduje sobie zuza będzie od tandety jak najdalsza. Zresztą gorąco trzymam kciuki i zalecam bezkompromisowość.

Pomarańczowe kuchnie o jakich mówiłem, to coś w stylu tejkuchni tyle, tylko, że ta konkretna jest zielona, nie pomarańczowa, ale i tak tandetna. Przynajmniej w mojej ocenie.
serwetka

Postautor: Gosia » 19 cze 2011 09:48

na zdjęciu tej kuchni ściany są na pomarańczowo, a może by tak meble w tym kolorze:
http://www.blog.ikuchnie.pl/2011/05/gor ... alne-lato/
na 4 zdjęciu widać kuchnię w mocnym żółtym wchodzącym w pomarańcz, ja w takiej kuchni decydując się już na meble w kolorze to raczej pomyślałabym o dolnych szafkach w pomarańczu, a górne ze szkła w odcieniu bieli lub ecru
Awatar użytkownika
Gosia

Postautor: bettyboop » 28 lip 2011 15:44

A czy to musi być intensywna pomarańcz? Bo wydaje mi się, że do kuchni bardziej będzie pasował kolor ecru. Taka aranżacja wygląda bardzo ciekawie: http://n-design.pl/#/pl/galeria/apartam ... bao?p=1125 Jest utrzymana w nowoczesnym stylu, ale wszystko wygląda bardzo ciekawie, szczególnie w połączeniu z brązowym kolorem.
bettyboop

Postautor: Gorenje » 11 sie 2011 07:35

Obecnie wzornictwo i kolory w kuchni zdarzają się coraz oryginalniejsze. Nie tylko ściany i meble znajdziemy w żywych kolorach, na rynku dostępne są także barwne sprzęty kuchenne. Dla przykładu pomarańczowa (chyba pasuje do koncepcji ;-)) lodówka: http://www.gorenje.pl/kuchnia/chlodnict ... e?c=282746 ;)
Gorenje

Postautor: Danka » 07 paź 2011 10:10

Ja postawiłabym na lekki pomarańcz - taki energetyzujący:)

Obrazek
Danka

Postautor: sabinaart » 16 paź 2011 18:20

o ta jest świetna:) energetyzuje!
sabinaart

Wróć do Kuchnia