Naklejki,fototapety,czyli jak ożywić pokój dziecka

Moderator: Paulina

Re: Naklejki,fototapety,czyli jak ożywić pokój dziecka

Postautor: słoneczko » 24 lut 2010 13:01

Moim zdaniem taki fototapety i naklejki na ściany są bardzo fajnym pomysłem i sposobem na to, żeby ożywić pokój dziecka. Wydaje mi się, że im bardziej słoneczne i żywe kolory w pokoju dziecka, tym lepiej nasza pociecha będzie się w nim czuła. Jak szukałam zasłon do mojej sypialni natrafiłam na sklep dekoria.pl i bardzo mnie zauroczyła aranżacja dziecięcego pokoiku, w której było dużo "morskich" akcentów. Naprawdę bardzo słodkie;)
słoneczko

Postautor: bettyboop » 28 kwie 2010 16:00

również uważam, że tego typu urozmaicenie w pokoju dziecięcym będzie się fajnie prezentować i na pewno dziecko będzie się lepiej czuło w kolorowym pokoju, ze swojej strony mogę polecić sklep decorations.pl gdzie jest cały dział poświęcony ozdobom ściennym do pokojów dziecięcych, ja znalazłam tam parę rozwiązań, które bardzo mi się spodobały, także mam nadzieję, że również znajdziesz tam inspirację do pokoju swojego dziecka
bettyboop

Postautor: karolek » 29 kwie 2010 08:33

Dzięki za namiary:) Faktycznie na decorations.pl sa fantastyczne rzeczy i można spokojnie znaleźć coś ciekawego dla siebie. Podoba mi się ,że obecnie traktuje się pokój dziecięcy jako szczególne pomieszczenie- nie musi być utrzymane w stylistyce całego mieszkania, to takie małe królestwo albo kraina fantazji:)
karolek

Postautor: stylowenaklejki » 29 maja 2010 16:41

polecam wzory naklejek na sciane i lodowke z bajkowymi elementami w kolorze i monochromatyczne
http://stylowenaklejki.pl/

mozemy wykonac rowniez wzory na indywidualne zamowienie, w razie pytan prosze o emaila ze strony
stylowenaklejki

Postautor: M2 Studio DEKORAL » 15 sie 2010 11:57

Można też coś z bazy 9mln zdjęć. Można znaleźć ciekawe tematy dla dzieci (np. morskie)
zapraszam na [url][/url]www.fototapety.com.pl[/url][/url]

możemy wydrukować naklejki (także laminowane) , tapety i fototapety (również materiałowe, możemy drukować wprost na dostarczonych meblach, płytkach drzwiach (także przesuwnych) oraz drukujemy wprost na szkle (również szkło laminowane i szyby zespolone) - np. robimy witraże.
M2 Studio DEKORAL

Postautor: emotino » 16 sie 2010 09:33

fototapeta to genialne rozwiązanie, ożywia pomieszczenie
emotino

Postautor: bigtrix » 20 paź 2010 16:39

Naklejki do pokoju dziecka to tu http://big-trix.pl a fototapety to tu http://fototapeta4u.pl
Dla każdego coś... by oko zawiesić ;)
bigtrix

Postautor: Gosia » 15 lut 2011 10:13

można taką fototapetę nakleić nie tylko na ścianę, ale również na meble, np. na fronty szafy, nie trzeba tego robić samemu, przy zakupie mebli do pokoju dziecięcego można zastanowić się nad taką szafą na wymiar gdzie można przechowywać nie tylko ubrania ale i zabawki, zamawiając można dopytać o opcję frontów z ciekawą fototapetą, na tej stronie są ciekawe pomysły wykonania takich drzwi:
http://www.iszafy.pl/pl/dokumenty/dladzieci
Awatar użytkownika
Gosia

Postautor: Tomaszek » 01 sie 2011 21:05

u nas mamy w pokoju córeczki jedną, ale nie fototapetę, ale naklejkę: o taką:
http://naklejkowicz.pl/?629,chatka-z-piernika (chciałem linknać grafikę, ale się nie da :( )
Córeczka (3.5 lat) niezwykle zadowolona z tego, z resztą jak każde dziecko z czegoś co dostanie. Póki co się trzyma (minęło 3 miesiące) i nie dała rady zedrzeć.

Uprzedzam przez spreyowaniem w pokoju dziecka ponieważ zawiera ciężkie metale!
Tomaszek

Postautor: Fru » 18 gru 2011 12:07

Warto zrobić dla dziecka fajną fototapetę, najlepiej z postaciami z bajek. Fajnie to ożywi pokój dziecka i będzie tworzyć bajkowy świat. Sam taki świat stworzyłam dla moich maluchów. Pomogli mi w tym fotodekoracje.com, świetnie mi zamontowali i wydrukowali fototapetę.
Fru

Wróć do Pokój Dziecka