Nie chcę firanek co robić

Informacje o aktualnych trendach w architekturze wnętrz i nie tylko.

Moderator: Paulina

Nie chcę firanek co robić

Postautor: Roxan » 04 gru 2009 10:54

Myślę o roletach zewnetrznych i to takich zasuwanych tylko na noc. Jeśl chodzi o żaluzje to jest troche problem z utrzymaniem ich w czystosci a firanki to juz chyba dawno sa passe nie wiem sama czy jednak firany czy szukać jakichś rozwiazan bardziej na czasie. zastapic je czyms czy nie?
Awatar użytkownika
Roxan

Re: Nie chcę firanek co robić

Postautor: salsa67 » 07 gru 2009 08:54

Wydaje mi sie jednak, że stwierdzenie iż firany wyszły z mody jest naduzyciem. Owszem pojwaiło się wiele ciekawych rozwiazań, ale dobrze dobrana firana jest zawsze na czasie. Jeśli juz jednak tak bardzo nie chcesz ich mieć mozesz sie zdecydować na żaluzje pionowe, które możemy uznać za rozwiązanie pośredniemiędzy żaluzjami i roletą.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
salsa67

Postautor: amidala » 10 gru 2009 06:15

salsa67 pisze:Wydaje mi sie jednak, że stwierdzenie iż firany wyszły z mody jest naduzyciem. Owszem pojwaiło się wiele ciekawych rozwiazań, ale dobrze dobrana firana jest zawsze na czasie. Jeśli juz jednak tak bardzo nie chcesz ich mieć mozesz sie zdecydować na żaluzje pionowe, które możemy uznać za rozwiązanie pośredniemiędzy żaluzjami i roletą.

Pozdrawiam

A dopiero co wyczytałam, że żaluzje pionowe to jeden z największych wnętrzarskich obciachów. :shock: . Mieszkałam dwa lata w Szwecji, gdzie okna są całkiem gołe, ludzie są otwarci i nie mają nic do ukrycia, nawet przeszkolne domy są całkiem "otwarte" widokowo, ale cóż oni tam są raczej wyzwoleni, w przeciwieństwie do naszego kochanego katolickiego kraju, gdzie nawet kieckę w łóżku, baba pod kołdrą zdejmuje :)
Awatar użytkownika
amidala

Postautor: Dybuk » 22 gru 2009 15:52

Jak dla mnie to również okna powinny być odsłonięte, ja żyję po bożemu, niech się inni wstydzą :D
Awatar użytkownika
Dybuk

Wróć do Design, wzornictwo, pomysły