Jesteśmy młodym małżeństwem żona niedługo urodzi córeczkę i planujemy kupno nowego sosnowego łóżeczka. Nurtuje mnie jednak pytanie, jaką powinno mieć szerokość żeby było ok. Są jakieś standardy. A jak duże są Wasze łóżka? dzięki za odpowiedzi.
Wydaje mi się że optymalna szerokosć to znaczy najszersza . Mamy 180 cm i dwójkę dzieci 4 i 2 latka bywa że sobie wszyscy śpimy w tym wyrku i nie odczuwamy zbytnie ścisku, jeśli wiec możesz spróbuj wstawić maksymalnie szerokie. pozdrw
Zgadzam sie z przedmówcą, no może ustalę jakieś takie minimum na 160 cm. No chyba że jesteśmy zatwardziałymi przeciwkami dzieci, to wtedy może rzeczywiście można zejsć poniżej tej granicy
A my mamy łóżko 170 cm szerokości i jest ekstra .Nawet jak nasz szkrab wejdzie w nocy do łóżka to jest to prawie nieodczwalne . Jest tylko jeden problem mamy jedną wspólną kołderkę i jak mały się wgramoli to ja budzę się odkryta a mój jedyny z dzieciaczkiem smacznie śpią pod kołderką
Sprawdziłem na sobie, ze najlepiej śpi mi sie na materacu 90cm - dlatego łóżko będzie u nas miało 180 i oczywiscie dwie kołderki - ja sie tak opatulam kołdrą, ze dla żonki nic by nie starczyło
My mamy 2m X 1,5m i zupełnie nam to wystarcza. Też mamy sosnowe łóżko, wysokość około 80 cm, plus materac. Kołderkę polecam dwuosobową: obie osoby są przykryte a można się przytulać;) A materace najlepsze według mnie są kokosowe.
Jeżeli chodzi o lóżeczko to myślę,że wymiary beda 2x2,drewno sosnowe. Ale wazniejsza rolę odgrywa sam materac. Dla dziecka proponowalbym z pianki kokosowej.
Dla dziecka zdecydowanie materac lateksowy, albo piankowy z kokosem. Są antyalergiczne i dbają o odpowiednie wzmacnianie dziecięcego organizmu. Kupiłam taki właśnie na stronie http://www.jmbnet.pl
Dla dziecka polecam również materac piankowo-kokosowy,jest bardzo wygodny i wytrzymały. Natomiast co do szerokości łóżka w sypialni,to wydaje mi się,że nie ma określonej szerokości. Kieruj się ceną oraz wygodą:)