oswietlenie w sypialni

Moderator: Paulina

oswietlenie w sypialni

Postautor: tiri-rim » 25 maja 2010 12:23

Jakie macie swiatlo w swoich sypialniach? :)
tzn. takie bardziej nastrojowe czy może ostre, jasne?
A jakie lampy? A może lampeczki? Abazury czy bardzije nowoczesne rozwiązania? :)
tiri-rim

Re: oswietlenie w sypialni

Postautor: jagoda » 25 maja 2010 12:32

Ja osobiście ostatnio zakupiłam ten: http://myin.pl/abazur-swirl,4798.html Bardzo oryginalny i świetnie wygląda. Zależy do jakiego wnętrza szukasz oświetlenia. Ten idealnie by się nadał jeżeli nie chcesz za dużo światła otrzymywać ze swojego abażuru - przy tyM daje bardzo ciepły nastrój i to co najważniejsze - jak wygląda :) Polecam...
jagoda

Postautor: tiri-rim » 26 maja 2010 13:16

Nie szukam niczego konkretnego, po prostu interesuje mnie jakie wy w swoich sypialniach macie oswietlenie.
Jakby nie było nastrój zwłaszcza w sypialni jest bardzo istotny, prawda? :)
Ja w swoim 'gniazdku miłości' stawiam na lampy stojące. Mam po jednej po obu stronach łózka. Wyglada to nie tylko ciekawie, ale tworzy świetny klimat :)
A co do abażuru, bardzo stylowy, w ogóle bardzo stylowe rzeczy sa w tym sklepie ;)

A jakie inni mają światło w sypialniach? :)
tiri-rim

Postautor: słoneczko » 01 cze 2010 14:28

ja mam strasznie paskudny klosz w sypialni, codziennie jak go widzę to mnie denerwuje, ale jakoś mi tak schodzi o schodzi, żeby go wymienić. Ale to też trochę dlatego, że nie bardzo miałam pomysł, na co go wymienić, a tu pomysł nasuną się sam bo jagoda pokazała nam bardzo fajny abażur.
Masz rację tiri -rim , że w tym sklepie są bardzo stylowe rzeczy, mnie się bardzo podobają świeczki zapachowe ;)
słoneczko

Postautor: MebloHurt24 » 09 cze 2010 11:35

JA w swojej sypialni mam dwie mniejsze lampki nocne na półkach,oraz duży żyrandol. Ogólnie rzecz biorąc nie mogę narzekać na jakośc światła,jako że mam różowe kolory ścian ora zbiały sufit to daje bardzo fajne połączenie.
MebloHurt24

Postautor: tiri-rim » 30 lip 2010 14:09

A świece?
Macie w swoich mieszkaniach, sypialniach świece?
ja strasznie lubie te duże i zapachowe, a dokaladnie takie http://myin.pl/swieca-zapachowa-ritzenh ... ,4635.html
Mmm... atmosfera w sypialni jest później taka... rozprężona aż nie chce się z niej wychodzić :D
tiri-rim

Postautor: Ligeia » 30 wrz 2010 18:46

Ja osobiście w sypialni mam niedużą lampkę podłogową z kolorową żarówką (beżową) o niskim natężeniu, ponadto mam dwa kinkiety na ścianach, ale one są akurat włączane tylko na czas sprzątania czy oblekania pościeli. Mam również świece zapachowe, które tworzą niesamowity klimat, a ciepłego światła świeczek nie zastąpi żadne sztuczne światło. Jako, że sypialnię mam na antresoli, to schody na antresolę mam podświetlane oświetlaniem LED, które również tworzy świetny klimat, bo jest zaprogramowane pulsująco:) Moim zdaniem oświetlenie do sypialni warto dobierać kierując się przede wszystkim nastrojem, jaki panuje w tym specyficznym i wyjątkowym pomieszczeniu, dlatego raczej warto zrezygnować np. z żyrandoli czy mocnych kinkietów, a zastanowić się nad oświetleniem w postaci lamp podłogowych czy diod LED.
Ligeia

Postautor: MebloHurt24 » 11 paź 2010 16:36

Wydaje mi się,że najbardziej odpowiednim światłem w sypialni będą nastrojowe lampki nocne. Tym bardziej w sypialni gdzie powinniśmy zadbać o miłą,intymną atmosfere. Ostre światło jest raczej nie wskazane.
MebloHurt24

Postautor: Ligeia » 12 paź 2010 19:39

Owszem, nastrój intymny i przytulny, ale należy pamiętać, że w sypialni się również sprząta, zmienia pościel itd., więc potrzebne jest także rezerwowe duże światło, kinkiet, żyrandol czy mocniejsze lampy. Według mnie fajnym pomysłem są nie dające dużo światła, ale tworzące fajny klimat lampki dekoracyjne, np. typu "drzewko":
Obrazek

Albo lampka-świecznik:
Obrazek

Albo, dla tradycjonalistów - klasyczna lampka nocna:
Obrazek

Można również zainwestować w lampy podłogowe z kloszami z papieru, niedrogie i popularne z Ikei:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Miałam takie lampy i byłam z nich bardzo zadowolona:) A znajoma ma taką lampę z Ikei:
Obrazek

Może być też coś bardziej designerskiego:
Obrazek

Naprawde tworzą niesamowity klimat, dużo lepszy niż klasyczne lampki nocne. Taka lampa nie będzie nachalna, bo to nie typowy żyrandol, jednocześnie będzie elementem dekoracyjnym i dużym, rezerwowym światłem na wypadek takiej potrzeby.
Ligeia

Postautor: michals212 » 25 paź 2010 09:28

Jeśli mogę zaproponować coś oryginalnego i egzotycznego to polecę http://www.galeria-tajlandia.pl i lampy-orientalne bardzo fajne lampy nocne i lampy wiszące niezwykle urokliwe nastrojowe dające poczucie relaksu akurat na coraz dłuższe wieczory. Oprósz lamp klasycznie orientalnych również wzory nowoczesne. A jeśli cos wesołego to lampkę MR.P niedoceniony w Polsce światowy hit w AZJA I USA – jest na allegro w cenie ok. od 70 pln.
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2012 14:01 przez michals212, łącznie zmieniany 1 raz
michals212

Postautor: MebloHurt24 » 27 paź 2010 14:10

Propozycja zawarta na pierwszym zdjęciu bardzo mi się podoba,jest klimatyczna i bardzo stonowana. Światło nie jest zbyt rażące,tylko nastrojowe,coś w stylu świec. Naprawde fajna sprawa.
MebloHurt24

Postautor: Ani10507 » 26 lis 2010 14:25

Moim zdaniem najlepsze do sypialni są lampki nocne np. takie: http://lampylampy.pl/FLEX_lampka_czarna-7310.html
albo kinkiety na tzw. wysięgniku coś takiego: http://lampylampy.pl/Halva_kinkiet-3053.html oczywiście chodzi mi o funkcjonalność, bo przecież można zastosować normalne kinkiety (nieruchome).
Ani10507

Postautor: sabinaart » 29 lis 2010 15:56

ja mam mały żyrandol na suficie, który daje "miękkie" światło. A po bokach łóżka małe lampki nocne, dobre do czytania o trochę mocniejszym świetle.
sabinaart

Postautor: e-marketingowa.pl » 23 mar 2011 17:17

Polecam odwiedzic ten serwis i przeczytać http://www.pytanieomieszkanie.pl/swiatl ... ntakty.htm artykuł o oświetleniu w sypialni. Czasem warto poszukać innowacyjnych rozwiązań.
e-marketingowa.pl

Postautor: jarilitmanen » 30 maja 2011 10:17

ekstra zdjęcia powyżej
jarilitmanen

Postautor: Impresje24_pl » 16 cze 2011 20:39

światło w sypialni musi być delikatne i subtelne. By nie raziło w oczy, ale dawało dostateczną ilość światła. Podoba mi się oświetlenie na pierwszym zdjęciu
www.impresje24.pl
Impresje24_pl

Postautor: maluszkowa » 11 sie 2012 21:19

Z przedstawionych zdjęć podoba się mi 3 zdjęcie. Jeżeli mogłabym coś dorzucić od siebie to podobają mi się designerskie lampy w takim stylu :
Załączniki
10.jpg
maluszkowa

Postautor: sylwii » 22 lis 2012 11:41

Ja mam dwie takie:
Załączniki
697_z44cydi.jpg
sylwii

Postautor: Majlen » 23 lis 2012 15:11

Ja mam dwie lampki na klipsy zaczepione do ramy łóżka, jedną podłogową z papierowym kloszem i mały żyrandol - to oświetlenie jest delikatne i nastrojowe. Natomiast dodatkowo oświetlana jest garderoba i przed nią zamontowane są dwie mocniejsze lampki punktowe. Drzwi do garderoby są lustrzane, dlatego też zastosowałam takie oświetlenie.
Majlen

Postautor: Fru » 28 gru 2012 10:59

Jeśli chodzi o oświetlenie w sypialni to mamy taką lampę: http://www.oswietlenie.pl/oswietlenie-s ... _1764.html no i do tego lampki nocne. Wszystko klasyczne i w dobrym guście, bez zbędnego wymyślania i udziwniania.

Jak się wam podoba?
Fru

Następna

Wróć do Sypialnia