parkiet olchowy

Panele, podłogi gotowe drewniane, terakota i inne rodzaje podłóg

Moderator: Paulina

parkiet olchowy

Postautor: oberon789 » 06 sty 2010 20:14

Witajcie
udało mi sie kupić po baardzo okazyjnej cenie klepki olchowe i w związku z tym zwracam się do Was z pytaniem jak sie tacha olcha zachowuje , jak reaguje na wilgoc itp)
z gory wielkie dzieki za odpowiedz
pozdrawiam
oberon789

Re: parkiet olchowy

Postautor: hanibal » 07 sty 2010 19:19

Najpierw należałby ustalić co się działo z tym drewnem zanim je kupiłeś. Jeśli było przechowywane w nieodpowiednich warunkach to niestety może całkowice spróchnieć. Niestety, ten typ tak ma :cry: Mam nadzieję, że było z nim wszystko ok.
Awatar użytkownika
hanibal

Re: parkiet olchowy

Postautor: oberon789 » 07 sty 2010 19:22

Bez obaw, drewno napewno jest dobre bo było suszone komorowo dwa tygodnie temu wyszlo z komory. Zamierzam kazda plytke frezowac na pioro i wpust tylko nie wiem czy olcha jako gatunek nadaje sie na podloge bo wiem ze dosc latwo wchlania wilgoc i boje sie ze nawet po dokladnym przyklejeniu do podlogi (osb) i polaczeniu piorami zacznie sie rozszezac lub kurczyc w miare zmian wilgotnosci
pozdrawiam
oberon789

Wróć do Podłogi