autor: Panna Migotka » 24 lis 2009 11:12
poruszała już tę kwestię w innym wątku, ale od kiedy zobaczyłam co dzieje sie ze strukturą jedzenia podgrzewnego w mikrofali, wszystkim odradzam to genialne urządzenie. z reguły urządzenia które mają zoszczedzić nasz cenny czas niekoniecznie wpływają na nasze zdrowie. Trzeba zadać sobie pytanie na jakiej zasadzie jest podgrzewane jedzenie w mikrofali. Czy przchodzenie tych fali przez jedzenie nie wpływa jakoś na nie. Okazuje się że owe fale całkowcie rozpieprzają strukturę jedzenia i nasz organizm, nie jest w stanie go w pelni przyswajać. Słyszałąm kiedyś zdanie w filnie Tarantino:jedzenie z mikrofali zabija szybciej niż kule i nie wiedziałam o co chodzi dopóki nie zobaczyłam tego naukowego programu, gdzie pokazywano pod mikroskopem jak wyglądają np. białka zawarte w pokarmie przed włożeniem do urządzenia i po wyjęciu. Wiem że są matki, które podgrzewają swoim dzieciom mleko w mikrofalach, duzo ludzi kupuje w marketach jedzenie w folijkcha które samo w sobie jest trucizną i dodatkowo niszczy je w mikrofalach. Wybaczcie emocjonalney ton, ale wiem o czym piszę. pozodrawiam