granitowy zlewozmywak co wybrać

Moderator: Paulina

granitowy zlewozmywak co wybrać

Postautor: Fiona » 19 lis 2009 09:36

Witam na forum, otóż remontuje kuchnie i podjęłam decyzje o kupnie granitowego zlewozmywaka. Problem w tym, że rozpiętość cenowa jest taka duża że zupełnie nie wiem czym się kierować. Co sądzicie o firmie Deante? Ceny mają dość atrakcyjne, Czy znacie coś porównywalnego cenowo. Liczę na waszą wiedzę
Awatar użytkownika
Fiona

Re: granitowy zlewozmywak co wybrać

Postautor: Tony Halik » 20 lis 2009 11:18

Moim zdaniem jeśli nie stać cię na naprawdę markowy (czytaj drogi zlewozmywk) to lepiej już kupić jakiś dobry z fragranitu markowy albo markowy stalowy. Tani granit ma to do siebie że bardzo łatwo się przebarwia i plamki są nie do usunięcia. I tak w poszukiwaniu wygody za niską cenę wpadam w straszliwą pułapkę. Jeśli zdamy sobie sprawę, że w cenie tanich granitów chińskich można kupić super zlewozmywaki stalowe, to nie ma się nad czym zastanwaić. Moim zdanie świetne są ciemne granity Franke
Awatar użytkownika
Tony Halik

Postautor: GabrysiaUK » 11 gru 2009 10:47

Kupiłam niedawno granitowy zlewozmywak Deante jednokomorowy z ociekaczem. Nie kosztował dużo, bo nie całe 800zł. Sprawuje się super, wiec jeśli planuejsz kupno zlewozmywaka tej firmy to mogę śmiało polecić
GabrysiaUK

Postautor: Fagot » 11 gru 2009 15:37

Długo go masz? Nic takiego nie miało prawa się stać więc sprawa jak najbardziej kwalifikuje się na reklamacje
Fagot

Postautor: cynga » 11 sty 2010 05:07

My mamy Blanco ZIA 45S, kosztował ok. 850zł bez baterii, ale z dodatkową powłoką jakąś teflonową. Jest super, wystarczy go przetrzeć samą gąbka, nawet bez płynu i wszystko pięknie schodzi.
cynga

Postautor: Brunh » 06 lip 2011 10:59

Mam zlewozmywak deante od 3 lat, niestety produkt jest bardzo kiepski jakosciowo, zlew odbarwił się już po kilku miesiącach, potem strzeliły plastikowe elementy, pourywały się nóżki z tego plastikowego kółeczka, teraz zepsuł się korek, zapada się i trzeba go wyjąć, żeby spuścić wodę, nie mam pojęcia dlaczego, cały zlew wygląda po tych 3 latach brzydko, niechlujnie, poodbarwiany w wielu miejscach. Czyszczony jest specjalną pastą, ale to nic nie daje. Muszę znaleźć paragon i zgłosić reklamację, ale podejrzewam, że to nic nie da, mimo, że niby jest gwarancja na odbarwienie 10 lat. W castoramie powiedzieli mi, że nie mam się spodziewać cudów, ponieważ są to produkty chińskie, sprowadzane do Polski i są kiepskiej jakości. Podejrzewam, że te wszystkie dobre opinie o deante to ściema. Jeśli ktoś mi nie wierzy to mogę mu przesłać zdjęcia tego super zlewu. Nie polecam.
Brunh

Postautor: Impresje24_pl » 08 sie 2011 23:35

Strasznie dużo jest opinii w internecie. Proponuję parę stron przejrzeć z opiniami, tam znajdziesz najwięcej o danym produkcie.
www.impresje24.pl
Impresje24_pl

Postautor: madziulka » 09 sie 2011 21:20

mnie pękł nie wiem jakim cudem nic nigdy nie spadło do zlewu zauważyłam to niedawno jak miałam mokro pod zlewem i strasznie się odbarwiłczyszcze go silnymi sirotkami wybielającymi bo nic nie pomogło ttttttttttrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaageeediaa za te pieniądze wolała bym już zwykły a i niby kran z tej samej firmy dantte pozdzierał się po 6 miesiącach musialam wymienic nie kupuje takich rzeczy w supermarketach ide do sklepu wole zapłacić 50 zł więcej i nie mam wciskanego kitu i reklamacja wylada inaczej
madziulka

Wróć do Kuchnia