autor: Panna Migotka » 24 lis 2009 11:06
Od pół roku korzystam z kuchni wyposażonej w szuflady z pełnym wysuwem z systemem cichego domykania - rewlacja, całkowicie rewolucjonizuje prace w kuchni. Rozwiązanie bardzo wygodne, pojemne, nie trzeba nurkowac w szafkach. Funkcjonalne okazało sie również umieszczenia piekarnika na wysokości blatu i z umieszczonych w nim prowadnic teleskopowych. Można dzięki temu uniknąć poparzeń, bez wyjmowania z piekarnika mozna mieszac, podlewac woda itp.
Oczywiście polecam zmywarkę, oszczędność wody i czasu, choć to można oczywiście uzależnić od ilości domowników. Nie polecam mikrofalówki. To może i wygoda, ale nie nic wspólnego ze zdrowiem. Oglądałam kiedyś program co dzieje się ze strukturą jedzenia podrzewanego w mikrofali. Staje się w dużej części nieprzyswajalne przez nasz organizm. Dla kawoszy poleca oczywiscie ekspres. W planach bedzie szufelka podloczona do ukladu centralnego odkurzania. W kuchni jednak szybko gromadza sie zorne smiotki na podlodze i to mi znacznie ulatwi sprzatanie. Spotkałam się jeszcze z bardzo chytrym sposobem mocowania krajalnicy
tak że można ją wysuwać i chować pod blatem. To może tyle na teraz. pozdrawiam