Jak wyposażyć kuchnię

Moderator: Paulina

Jak wyposażyć kuchnię

Postautor: foryś » 23 lis 2009 09:35

Jak się okazało, zgodnie z resztą w oczekiwaniami, koszty wyposażenie niewiel odbiegają od kosztów budowy :/. Stojąc przed koniecznością wyposażenia kuchni zastanawiamy się, co koniecznie musimy kupić, a z czego możemy spokojnie zrezygnować. Jesteśmy otwaci na wyposażenie ułatwiające życie, jednak zdajemy sobie sprawę, że wiele reklamowanych gadżetów jest po prostu zbędnych. Tym którzy wskażą nam jakieś ciekawe oszczedności ufundujemy nagrodę :D
foryś

Re: Jak wyposażyć kuchnię

Postautor: Panna Migotka » 24 lis 2009 11:06

Od pół roku korzystam z kuchni wyposażonej w szuflady z pełnym wysuwem z systemem cichego domykania - rewlacja, całkowicie rewolucjonizuje prace w kuchni. Rozwiązanie bardzo wygodne, pojemne, nie trzeba nurkowac w szafkach. Funkcjonalne okazało sie również umieszczenia piekarnika na wysokości blatu i z umieszczonych w nim prowadnic teleskopowych. Można dzięki temu uniknąć poparzeń, bez wyjmowania z piekarnika mozna mieszac, podlewac woda itp.
Oczywiście polecam zmywarkę, oszczędność wody i czasu, choć to można oczywiście uzależnić od ilości domowników. Nie polecam mikrofalówki. To może i wygoda, ale nie nic wspólnego ze zdrowiem. Oglądałam kiedyś program co dzieje się ze strukturą jedzenia podrzewanego w mikrofali. Staje się w dużej części nieprzyswajalne przez nasz organizm. Dla kawoszy poleca oczywiscie ekspres. W planach bedzie szufelka podloczona do ukladu centralnego odkurzania. W kuchni jednak szybko gromadza sie zorne smiotki na podlodze i to mi znacznie ulatwi sprzatanie. Spotkałam się jeszcze z bardzo chytrym sposobem mocowania krajalnicy
tak że można ją wysuwać i chować pod blatem. To może tyle na teraz. pozdrawiam
Panna Migotka

Re: Jak wyposażyć kuchnię

Postautor: CrazyMarry » 11 gru 2009 11:58

Udogodnieniem kuchennym może być też schowek na szczotkę, jak ktoś nie ma obok komórki. Już mi go braknie, choć jeszcze nie mieszkam Będe też mieć kącik za lodówką osłoniety żaluzją. Zamieszka tam czajnik i malakser. Jak sie sprawdzi napiszę jak sprawdzę.
CrazyMarry

Wróć do Kuchnia