lodówka no frost - duży komfort?

Moderator: Paulina

lodówka no frost - duży komfort?

Postautor: Merbau » 01 gru 2009 12:56

Różnia w cenie jest znacząca, wiec naturalnie rodzi się pytanie czy rzeczywiście warto się na nią decydować i czy powinn mieć raczej dwa agregaty? Prosze o opinie/wskazówki
Merbau

Re: lodówka no frost - duży komfort?

Postautor: Rysiomisio » 01 gru 2009 15:27

ja miałem też dylemat czy kupić No frosta ale wyboru dokonałem i kupłem Samsunga z No frostem w lodówce i zamrażarce super bajer. Za wyborem przemówiło to, że nie mogłem scierpieć tej wody w chłodziarce, non stop zapychającej się rurki do parownika, jak również tego że po dwóch dniach wędliny w niej ślimaczały. Aż się serce krajało jak człowiek wydawał kasę i taka kicha. w zwykłej lodówce co jakiś czas temperatura w lodówce się podnosiła aby rozmrozić ścianki chłodziarki wydając przy tym okrutne dźwięki. a teraz mam spokój lodóweczka sobie mruczy.
Awatar użytkownika
Rysiomisio

Postautor: NellyFurtado » 10 gru 2009 07:39

Wydaje mi się że nia się nad czym zastanawiać, bo w naszych czasach funkcja NO FROST to standard.
Awatar użytkownika
NellyFurtado

Postautor: drift » 11 gru 2009 15:10

Od dwóch lat mamy lodowke beko z funkcja no frost w chlodziarce i zamrazalniku i nie zamienilibyśmy jej na żadną inną. No frost sprawdza sie zarowno w chlodziarce jak i zamrazalce - nic nie wysycha a powiem wiecej sery, wedlina itp dluzej sa swiezsze niiz w zwyklej lodowce dzieki specjalnej polce na swieza zywnosc. Moja lodowka ma rowniez dwa agregatory jeden na chlodziarke, drugi na zamrazarke a mimo to ma klase energetyczna A+.

Polecam wszystkim funkcje no frost na prawde w porownaniu do zwyklych lodowek szronowych to niebo a ziemia
Awatar użytkownika
drift

Wróć do Kuchnia