Podłoga w salonie

Moderator: Paulina

Podłoga w salonie

Postautor: Salonowiec » 23 lis 2009 03:49

Dom został postawiony, stał sie niewąptpliwie dla mnie przedmiotem dumy i teraz przyszła kolej na podłogę w salonie. Myślę o czymś jasnym i czekam na sugestie pomysły, proszę tylko o w miarę szybka reakcję bo licznik tyka :)
Salonowiec

Re: Podłoga w salonie

Postautor: Perfecta » 30 lis 2009 02:46

Jeśli lubisz ciepłe posadzki i chciałbyś podłogówkę to może warto zastawnowić się nad płytkami imitującymi drewno. Wprawdzie są gatunki drewna, które są dostosowane do podłogówki, ale uważam że płytki są znacznie łatwiejsze w konserwacji i jednak te dobrej jakość trwalsze od drewna. Takie np. Gdybyś płytki drewnopodobne to z paradyża legno kosztują 63,14 zł za m2. Jeśli już myślisz na drewnem i chcesz zaszaleć, to może pomyśl o egzotyku, ale to już temat na zupełnie inną rozmowę. pozdrawiam
Załączniki
plytki drewniane.jpg
plytki drewniane.jpg (2.16 KiB) Przeglądany 158 razy
Perfecta

Postautor: Klaudiusz » 08 gru 2009 14:11

Moi kochani teście mają w całym domku płytki drewnopodobne,
konkretnie takie: http://www.cerim.it/collezione_dettaglio.asp?idd=91
W hallu, korytarzu i kuchni jest podłogówka a w salonie nie. My nie chodzimy boso więc nie wypowiem się na temat zimnej podłogi. Jak córka siada na podłodze żeby założyć buty w hallu to jestem pewien że wilka nie dostanie :D .
U mnie będzie podłogówka pod kaflami drewnopodobnymi ale nawet gdyby jej nie było, to przy dzieciach, psie i wyjściu bezpośrednio do ogrodu nie wyobrażam sobie drewna lub paneli.
Awatar użytkownika
Klaudiusz

Postautor: Roxan » 14 gru 2009 13:34

Osobiście nie widzę róznicy miedzy plytkami a deskami czy panelami. Nie chodzę po prostu na bosaka, i dlatego nie ma dla mnie znaczenia, ze nie mam podlogowki. Uważam że płytki jednak łatwiej utrzymać w czystości a z uwagi na to że obie z corka jestesmy alergiczkami, jest dla nas w sumie naistotniejsze.
Awatar użytkownika
Roxan

Wróć do Pokój Dzienny