Rolety vs żaluzje

Informacje o aktualnych trendach w architekturze wnętrz i nie tylko.

Moderator: Paulina

Rolety vs żaluzje

Postautor: AleX » 22 gru 2009 13:54

Proszę o za i przeciw. Jak mawiała moja prof. od biologii - "Krótko zwięźle i na temat, 5 minut - piątka" :D
AleX

Re: Rolety vs żaluzje

Postautor: Fergie » 23 gru 2009 11:30

Ja z pewnością wybiorę żaluzje, i chyba juz na pewno drewniane. Z doświadczenia wiem, że rolety trudno utrzymać w czystości, wystarczy że ktoś dotknie jasne rolety brudnymi paluchami i plamy jak sie patrzy gotowe. Potem dochodzi problem z myciem/praniem. I na pewno odradzam sznureczek, który z czasem też robi się obleśny, stanowczo, jeśli już ktoś chce rolety to niech się zdecyduje na koraliki. Osatecznie jeśli juz ktos sie decyduje na rolety to raczej niech postawi na ciemne tonacje

wszystkiego dobrego
Awatar użytkownika
Fergie

Postautor: travis » 28 gru 2009 14:13

Zdecydowanie rolety. Wiem z doświadczenia, że z czasem w żaluzjiach przecierają się sznurki, i ciężko je doczyścić. Roletę można spokojnie zdjąć i wyprać zakrywa słońce na całej powierzchni (zaluzja zawsze trochę przepuszcza przez dziurki, przez które przewleczone są sznureczki a i te koraliki przy roletach są bardziej wytrzymałe niż sznureczki przy żaluzjach.
pozdrawiam
travis

Postautor: Numizmatyk » 30 gru 2009 06:37

Trochę to przypomina dyskusję o wyższości świąt Wielkiej Nocy, nad świętami Bożego Narodzenia. To jest fajniejsze co się komu podoba. Koniec, kropka
Awatar użytkownika
Numizmatyk

Jednak żaluzje

Postautor: Apolloniusz » 31 gru 2009 14:27

Istnieją na tynku żaluzje odpinane, nie wszedzie można je kupić, ale jest to super sprawa - nawet drewniane będzie łatwiej odkurzyć, jak się je zdejmie z okna.
Apolloniusz

Re: Jednak żaluzje

Postautor: AleX » 05 sty 2010 01:36

Apolloniusz pisze:Istnieją na tynku żaluzje odpinane, nie wszedzie można je kupić, ale jest to super sprawa - nawet drewniane będzie łatwiej odkurzyć, jak się je zdejmie z okna.

Super, tylko mam nadzieję że w sklepie będą wiedzieli o co chodzi, już i rak patrzą na mnie jak na idiotę :(
AleX

Wróć do Design, wzornictwo, pomysły