Szymbiutko mi tu piszcze, bo w weekend idziemy z żonka coś kupić, a ja się zastnawiam, czy ten termoobieg który podraża znacznie kuchnie jest żeczywiście przydatny, czy to jakiś taki chwyt marketingowy jak świńska grypa??
To nie jest żaden pic na wodę, rzeczywiście wszystko piecze sie szybiej i jest lepiej wypieczone! Bez porównania, nawet teściowa kupiła sobie z teroobigiem po zjedzeniu u nas kilku wypieków, chyba trudno o lepszy argument?
Na 8 funkcji piekarnika a używam tylko dwóch, grzałka góra dół i termoobieg. Okazało sie, i nie tylko u mnie z tego co się orientuję, że wszystkie inne bajery typu termosondy, pyrolizy to tak naprawdę zupełnie zbędne gadżety. Z termo piecze się wszystko równomiernie i najczęściej w przepisach podają, że jeżeli pieczesz z termoobiegiem to w niższej niż standardowo temperaturze.
Zdecydowanie z termoobiegiem! Niedawno przerzuciłam się ze zwykłego piekarnika na termoobieg- różnice poczułam od razu. Szczególnie w krótszym czasie oczekiwania na gotowa potrawę ..
Teraz to nie tylko termoobiegi, ale już nawet i inteligentne systemy gotowania zaczynają być standardem, tak jak ten szósty zmysł u Whirlpoola. Swoją drogą rozważam zakup jednego modelu od nich, konkretnie tego: [usunięto treści o charakterze reklamowym] miał ktoś z was z nim do czynienia?
Termoobieg jest przydatną funkcjonalnością kuchennego piekarnika. Umożliwia przygotowywanie potraw wymagających różnych temperatur, dzięki wewnętrznej cyrkulacji strumienia gorącego powietrza. Sam termoobieg wyglądem przypomina grzałkę z wentylatorem. W praktyce cała potrawa piecze się równomiernie, bo rozgrzane powietrze rozchodzi się w całej przestrzeni. Regulacja stopnia ogrzewania jest uzależniona od odległości grzałek rozmieszczonych w piekarniku, przy czym termoobieg wymaga ustawienia niższej temperatury, niż przy grzaniu standardowym.
Ale też nie każdy termoobieg jest tak samo skuteczny, jak ostatnio orientowałem się w kwestii wyboru kuchenki i piekarnika, to chyba najskuteczniejszy system obiegu mają wyprodukowane przez Whirlpool piekarniki elektryczne – możesz skutecznie przygotowywać 3 potrawy jednocześnie.
Oczywiście, masz rację. Jednak dobrze dopasowany termoobieg jest przydatną funkcjonalnością piekarnika, któy może oszczędzić czas i uwagę przeznaczone na doglądanie pieczonych dań. Precyzyjne liczniki czasu i programy dopasowane do konkretnej potrawy, a także trzy poziomy pieczenia to tylko niektóre z udogodnień oferowanych przez nowoczesne urządzenia. Więcej informacji możesz znaleźć tutaj: http://www.gorenje.pl/kuchnia/piekarnik ... -rezultatu
Zobacz sobie na stronie electro.pl tam znajdziesz bardzo dużo propozycji. Ale też mi się wydaje, że termoobieg jest praktyczny i potrawy się równo pieką.
Witam, Sam termoobieg przyda się podczas pieczenia w niższych temperaturach. Natomiast dla wyższych dobrym rozwiązaniem będzie termoobieg z grzaniem góra i dół. Polecam różne rozwiązani. Po więcej zapraszam na www.njudes.l lub do naszego Salonu okapów kuchennych NJUDES w lublinie przy ul. Łęczyńskiej 51D. Zapraszamy do kontaktu.