Marzy mi się kolorowa, optymistyczna łazienka z białą podłogą, zastnawiam się tylko na ile praktyczne jest takie rozwiązanie i czy białe płytki nie będę stwarzały dużo problemów podczas konserwacji/mycia. Jak to widzicie?
Płytki nie będą przysparzały żadnych problemów z myciem, przetrzesz wodę z płynem i już, gorzej z fugami , białe fugi na podłodze to istny koszmar Musisz zatem zastanowić sie nad jakąś imprengacja/zabezpieczeniem, ale z góry Ci mówię, to raczej ułatki czyszczenie niż uchroni przez zaburdzeniem.
Mnie wydaje się, że z płytami nie ma większego problemu. Tzn nie ma większych problemów, żeby zachować czystość. Bo wszystkie, niezależnie od koloru myje się w taki sam, dodam bardzo prosty sposób. No może czasem faktycznie z fugami może być problem, bo one lubią się szybko brudzić, ale jeśli od samego początku będziesz dał o czystość nie powinno być większego problemu. Także śmiało możesz wybierać płytki w kolorze, jaki ci najbardziej odpowiada.
może i wszystkie płytki myje się tak samo, ale nie wszystko brudzą się tak samo...na białym będzie wszystko widoczne, także będzie trzeba im poświęcać dużo uwagi, a nie lepsze byłyby np. jasno szare płytki? też wyglądałyby ciekawie z kolorowymi ścianami, a na pewno byłoby trochę mniej problemów z myciem ich
Ja mam takie duże płytki, nie są w stricte białym kolorze, ale również w jasnym, mam zastosowane białe fugi do tych płytek i tylko w niewielkim stopniu ściemniały. Przy dużych płytkach nie ładuje się tak dużo fugi, więc nie są tak widoczne te lekkie przebarwienia. Widziałam jednak białe płytki z jasno-grafitową fugą i muszę przyznać, że bardzo ładnie to wyglądało. Swoje kupowałam w salonach Hoff http://www.salonyhoff.pl/ i jestem bardzo zadowolona z tego wyboru
mam znajoma która położyła ciemną deske z baltic wood u siebie w łazience, ja nie zdecydowałam sie i położyłam płytki, jasno brązowe, błyszcząco matowe
z doświadczenia powiem ze białe płytki wyglądają bardzo ładnie, no i to było by na tyle, żeby ładnie wyglądały trzeba regularnie o nie dbać co wymaga poświęcenia czasu , a co do mankamentów białe płytki na ścianie - widać jak para się na nich zbiera
jestem podobnego zdania. Biale plytki? no to nie jest najlepsza opcja. Wiem cos o tym, bo mam dzieci i dwa koty. No widac praktycznie wszystko na takich bialych plytkach. Jak juz ktos woli takie jasne koloy, to powinien sie jednak zdecydowac na inna opcje, niz biale plytki. Naprawde dobrze powinien na tym wyjsc w przyszlosci
jestem podobnego zdania. Biale plytki? no to nie jest najlepsza opcja. Wiem cos o tym, bo mam dzieci i dwa koty. No widac praktycznie wszystko na takich bialych plytkach. Jak juz ktos woli takie jasne koloy, to powinien sie jednak zdecydowac na inna opcje, niz biale plytki. Naprawde dobrze powinien na tym wyjsc w przyszlosci
A co myślicie o takich brązowych płytkach http://viverto.pl/sand_braz_grs-132c_60x60_ceramstic,108,18192.html Będą pasować do małej łazienki? Reszta ma być utrzymana w kolorystyce biało-brązowej