Jak zlikwidować mole mączne?

Moderator: Paulina

Jak zlikwidować mole mączne?

Postautor: Kiciunia » 08 sty 2010 12:23

Niczym nie moża ich usunąć, zadne mycie nie pomaga, żywnosć wielkrotnie przejrzana i nic. Szukam zatem jakiegoś sprawdzonego środka który dodatkowo może być stosowany w szafce w której znajdują się produkty spożywcze. A może są jakieś domowe sposoby? Prosze pomóżcie, bo powoli wpadam w desperacje i depresję :( !
Awatar użytkownika
Kiciunia

Re: Jak zlikwidować mole mączne?

Postautor: tokjo » 09 sty 2010 07:36

u mojej szwagierki, mole umiejscowiły się za szafkami i nic nie pomagał przegląd czy wyrzucanie produktów. Dopiero jak zdjęła szafki przed malowaniem, zobaczyła skąd się biorą - normalnie SZOK
tokjo

Postautor: Tequilla » 12 sty 2010 11:17

Miałach je kiedyś w orzechach ziemnych. Wyrzuciłam wszystko co nadawało się do spożycia poza tymi orzechami. Wymyłam szafki woda z octem i kupilam takie specjalne papierki na mole. W każdej szafce przykleiłam taśma klejąca jeden taki papierek na drzwiczkach. I proszę sobie wyobrazić, że to podziałało.
Awatar użytkownika
Tequilla

Postautor: karolek » 05 maja 2010 12:44

Bo te papierki są bardzo skuteczne. Trzeba tylko uważać,żeby wybrać odpowiednie-niektóre z nich mogą być bardzo szkodliwe. Ja myję dokładnie szafki raz na dwa tygodnie i nie mam problemu z molami. Wydaje się,że to może być męczące ,ale według mnie to jedyny 100% skuteczny sposób.
karolek

Wróć do Kuchnia