Kuchenka elektryczna - czy to nie błąd?

Moderator: Paulina

Kuchenka elektryczna - czy to nie błąd?

Postautor: Kiciunia » 08 sty 2010 12:29

Mam już problem z molami, z odorem ze zmywarki a teraz rozważam kupno kuchenki elektrycznej. Boję się żeby znowu się nie przejechać. Jakie problemy wynikają z używania kuchenki elektr. I czy istnieją jakieś poważne argumenty przeciw???
Awatar użytkownika
Kiciunia

Re: Kuchenka elektryczna - czy to nie błąd?

Postautor: tokjo » 09 sty 2010 07:40

Też mam elektryczną. Na poczatku trochę cięzko było sie przestawić na trochę inną obsługę, ale teraz uważam, ze jest ok. Używam ponad 3 lata i wygląda jak nówka (czyszczę specjalnym mleczkiem1x na 2 tyg). Garnki są czyściutkie od spodu. No i jeszcze nie udało mi się niczego przypalić
tokjo

Postautor: Borsalino42 » 11 sty 2010 18:45

Mam gazową i elektryczną i na elektrycznej jakoś wszystko dłużej mi się gotuje. Gazowa jest "sprawniejsza".
Borsalino42

Postautor: karolek » 05 maja 2010 12:40

Zdania są podzielone , myślę ,że to bardzo indywidualna kwestia. Ja nie jestem jakimś wielkim fanem,ale znam paru zwolenników. Wśród kuchenek elektrycznych też można znaleźć jakieś fajne modele http://www.moderni.pl/towar-5312-kuchni ... sydp_.html trzeba jednak bardzo uważać, by podczas czyszczenia jej nie zarysować-z gazową tego problemu nie ma
karolek

Postautor: playa » 11 maja 2010 09:56

Mnie się okropnie gotuje na kuchence elektrycznej. Jeśli do tej pory używałaś kuchenki gazowej to możesz się złościć gotując na elektrycznej i podejrzewam, że dużo czasu minie zanim się przyzwyczaisz do elektrycznej właśnie. JA nie lubię, wolę gazowe.
playa

Postautor: karolek » 29 maja 2010 09:44

No i największy ragument "przeciw"- w momencie gdy nam wyłączą prąd to niestety nie możemy ugotować sobie nawet herbaty:) Kuchenka gazowa jest po prpstu bardziej praktyczna. Chociaż z drugiej srtrony elektryczna się szybciej nagrzewa...
karolek

Wróć do Kuchnia