Spanie w salonie

Moderator: Paulina

Spanie w salonie

Postautor: Jakub » 01 sie 2009 10:16

Witam!
Nie ma się, co czarować, bo nawet statystyki twierdzą, że 80% Polaków salon adaptuje na pokój wielofunkcyjny. Małe mieszkania w blokach często blokują możliwość stworzenia osobno sypialni. Chciałbym uzyskać poradę jakie łóżko najlepiej wybrać do pokoju dziennego, żeby byłowygodne, ale również w miarę reprezentacyjne.
Pozdrawiam wszystkich użytkowników!
Jakub

Re: Spanie w salonie

Postautor: marcin81 » 07 sie 2009 17:14

Ja kupiłem sobie ( ok rok temu ) kanapę mircle ( http://www.empir.com.pl/wypoczynki.php ) - jest wygodna do siedzenia ale do spania tak sobie - jednak nigdy nie zastąpi się zwykłego łóżka
marcin81

Postautor: robas » 10 sie 2009 18:42

Ogólnie nowoczesne podejście do projektu wnętrza zakłada podział na strefę dzienną ( np. salon ) i strefę nocną ( sypialnia ). Trudno to w sumie pogodzić żeby było bardzo funkcjonalne.

Ale oczywiście nie zawsze jest to możliwe - min. dlatego wymyślono kanapy z funkcją ,,spania". Warto rozejrzeć się za kanapą która po rozłożeni oferuje równą przestrzeń do spania. Niestety bardzo mało łóżek spełnia tą funkcję. Większość po rozłożeniu jest nie równa, wygodne kanapy z wygodnymi łóżkami są po prostu drogie - raz testowałem osobiście ( w gościach :-) ) kanapę kler - po rozłożeniu komfort jak w sypialni :-)
robas

Postautor: Magda.Mała.Mi » 25 paź 2009 17:20

a ja w salonie, mam sofę z IKEI (jak to przyjedzie, śpi na niej). Ogólnie pokój przeznaczony jest również do pracy, bo stoi tu tez komputer i regał wypełniony książkami.
Magda Mała Mi
Awatar użytkownika
Magda.Mała.Mi

Wróć do Pokój Dzienny