krzesła do kompletu czy nie?

Informacje o aktualnych trendach w architekturze wnętrz i nie tylko.

Moderator: Paulina

krzesła do kompletu czy nie?

Postautor: drift » 20 paź 2009 10:37

Mam kilka dość jeszcze ładnych drewnianych krzeseł i chciałbym zbogacić moja kolekcje. Nie moge nigdzie kupic takich samych, czy mogę dokupić jakieś inne i połaczyć dwa komplety, czy muszę wyżucic stare i wstawić same nowe
Awatar użytkownika
drift

Re: krzesła do kompletu czy nie?

Postautor: tabasco » 21 paź 2009 09:33

w sumie nie muszą, ale dobrze żeby miały coś wspólnego, kształt, albo kolor, można również stawiac te rózne kszesla naprzemiennie
Awatar użytkownika
tabasco

Postautor: drift » 22 paź 2009 10:28

takie krzesła z róznych kompletów sprawią wrażenie eklektyzmu. Ale jeśli wnętrze samo w sobie nie jest eklektyczne,to czy nie będzie to jakimś zgrzytem? Calego pokoju na eklektyczny nie chce mi się przerabiac
Awatar użytkownika
drift

Jak widac nie muszą byc

Postautor: tabasco » 25 paź 2009 11:20

Jak widac krzesła nie muszą byc od kompletu a i tak świetnie się obronią. Rzecz jasna dobrze, żeby były mniej więcej w tej samej stylistyce. Na zdjęciu widac jeszcze, że zostały umiejętnie ustawione - dwa krzesła od innego kompletu stoją w głowie stołu i to fajnie wygląda
Załączniki
krzesła różnych stylów.jpg
Awatar użytkownika
tabasco

Parzystośc ułatwia ustawienie

Postautor: sebastian » 25 paź 2009 18:42

Łatwo dobrać krzesła nie od kompletu w przypadku parzystej liczby, np. 4 sztuki. Można ustawić naprzeciw krzesła od pary i sprawa załatwiona
Załączniki
krzesła nie od kompletu.jpg
sebastian

Postautor: Kaszelek » 31 paź 2009 10:42

A co powiecie na taki zestaw, kazde krzeselko inne, a jednak z tej samej bajki :)
Załączniki
krzesełka w kafejce.jpg
Kaszelek

Wróć do Design, wzornictwo, pomysły