Urządzanie biura - jakie urządzenia wybrać

Moderator: Paulina

Urządzanie biura - jakie urządzenia wybrać

Postautor: Bronek » 05 sty 2010 13:09

Będę miał takie burio/gabinecik w domu i zastnawiam się jakie urządzenia do niego wybrać. Co jest bardzo praktycznei potrzebne a z czego mozna smialo zrezygnowac. i oczywiscie mozecie napisac na jakie firmy postawic. bede wdzieczny za wszystkie sugestie
Awatar użytkownika
Bronek

Re: Urządzanie biura - jakie urządzenia wybrać

Postautor: PięknyFabiano » 06 sty 2010 04:30

Fax?? :o
Awatar użytkownika
PięknyFabiano

Postautor: Bolek » 07 sty 2010 13:33

Witaj

Ja mam fax, drukarkę i skaner. Fax ma parę ładnych latek ale dziala ok bo dobra firma. W moim przypadku jest potrzeba używania faxu, to taki charakter działaności prowadzę. Oczywiście polecam drukarkę laserowoą, człowiek zapomina o jakichś durnych wymianach tuszu.
Życzę trafnych wyborów...
Bolek

Postautor: Formalistka » 08 sty 2010 14:24

W laserowej za to trzeba wymieniać toner: każdy kij ma dwa końce. Ja bym zainwestowała w funkcjonalne i wygodne meble, dobry sprzęt komputerowy i jakiś odtwarzacz muzyki. Nie zapomnij o internecie, jeśli gabinet masz w domu, to sprawdzi się dobry router. Czyli z przyzwoitym zasięgiem, żeby nie trzeba było dokupywać anteny. Polecam Linksysa, bardzo niezawodny.
Formalistka

Postautor: PsuBrat » 11 sty 2010 18:52

Oprocz kompa i laptopa, mam tylko drukarke laserowa.
Fax używałem kiedyś jak jeszcze netu nie było, teraz na domowe potrzeby jest w ogole nie przydatny dla mnie. Kolorowa drukarka i skaner leza w piwnicy. Drukarka bo jak chcialam cos wydrukowac to sie okazywalo ze tusz zasechl a skaner po kupieniu cyfrowki tez jest nie przydatny...... no chyba ze naprawde musze do kogos fax wyslac a skaner jest z funkcja fax-a to przynosze do domu, albo na szybko kopie z czegos tam zrobic.
Nic wiecej biurowego chyba nie posiadam.
PsuBrat

Postautor: słoneczko » 24 lut 2010 10:50

Jeśli urządzasz swoje biuro, to przede wszystkim należy wybrać jakieś praktyczne rzeczy, jak komputer, drukarkę etc... można też pomyśleć o ciekawych dodatkach i meblach, które sprawią, że wnętrze stanie się nowoczesne. Ale przede wszystkim pamiętaj o tym, żeby biuro urządzone było z gustem, ale przede wszystkim czyste;) Widzę, że tutaj polecali ci przede wszystkim jakie sprzęty będą najlepsze, a ja chciałam ci polecić inne rzeczy żeby w gabinecie pracowało się bardzo dobrze;)
słoneczko

Postautor: MebloHurt24 » 09 lip 2010 08:46

wystrój gabinetu też jest dosyć wazny:) ludzie-interesanci zwracają na to uwagę;)
MebloHurt24

Postautor: Gosia » 09 maja 2011 09:11

zgadzam się że poza urządzeniami do biura przyda się odpowiedni wystrój, meble itp.
można by pomyśleć o zabudowie zasłoniętej drzwiami przesuwnymi, do tego pod kolor biurko, czy jakieś inne potrzebne meble, trzymanie rzeczy za zamkniętymi drzwiami nadaje pomieszczeniu ładu i porządku, gdzie można trzymać nie tylko potrzebne dokumenty, ale również osobiste rzeczy
Załączniki
drzwi-przesuwne-sala-konferencyjna.jpg
zabudowa-do-biura.jpg
Awatar użytkownika
Gosia

Postautor: tombek » 23 paź 2011 15:20

jesli chodzi o urządzenie typu fax i xero, to polecam mb 2061 panasonica (ze słuchawką bezprz.) bardzo tani w eksploatacji (laserówka czarno biała)
tombek

Wróć do Gabinet