Rozmieszczeni gniazdek w kuchni

Moderator: Paulina

Rozmieszczeni gniazdek w kuchni

Postautor: Krasawica » 07 sty 2010 07:29

Głowię się jak mozna rozmieścić gniazdka w kuchni aby po szafkach nie plątały sie metry kabla od tostera, czajnika elektrycznego i innych urządzeń. Na pewno macie ciekawe pomysły albo gotowe już rozwiazania. Podzielcie się
Krasawica

Re: Rozmieszczeni gniazdek w kuchni

Postautor: Malarz43 » 08 sty 2010 07:08

Jeśli chodzi o mnie to urządzenia które są na stałe wpięte podłączyłem do gniazdek pod blatem.W blacie mam w kilku miejscach wycięte otwory i zaślepione są przelotkami ,takie jak w biurkach na kable np. z kompa.Są w różnych kolorach,więc nie ma problemu.Ładnie i estetycznie.
Reszta gniazdek,takie gdzie trzeba coś na szybko na chwile podpiąć jest pod szafkami.Sprawdza sie i nie wiszą mi żadne kable.Pzdr
Malarz43

Re: Rozmieszczeni gniazdek w kuchni

Postautor: CódMalina » 12 sty 2010 07:31

W mojej blokowej kuchni mamy w sumie 11 gniazdek. Gniazda montowałem sobie sam i koszty "od punktu" mnie nie interesowały. Są rozmieszczone w kątach nad blatem i tam też są zgrupowane urządzenia. Problem walających się kabli mogą załatwić AGD, które mają regulowaną długość kabla (nadmiar zwija się i chowa w podstawie). Mnie czasem denerwuje zbyt krótki kabel więc nie przeszkadza mi jego nadmiar. Osobiście nie robiłbym gniazd na blacie (otworami do góry). Mają one tendencję do zbierania brudu (wsypywanie się okruchów i kurzu), jednak przyznam, że nie widziałem tych profesjonalnych rozwiązań.
CódMalina

Wróć do Kuchnia