sprężynowy czy lateksowy

Moderator: Paulina

sprężynowy czy lateksowy

Postautor: Nadia04 » 19 lis 2009 15:27

Wiadomo że spręzynowe są z reguły droższe, ale czy wśród lateksowych też nie makichś rodzajów lateksu,które decydują o komforcie spania. Łóżeczko ładne sosnowe przyjedzie za tydzień i tylko jeszcze ten cholerny materac trzeba wybrać. Szerokość łóżka 180 cm. Proszę o wsparcie
Nadia04

Re: sprężynowy czy lateksowy

Postautor: Bony&Clajd » 24 lis 2009 11:35

Mam spręzynowy kieszeniowy i jest super, spanie na czymś takim to prawdziwy komfort. Na lateksowym nie spałam wiec sie nie wymądrzam. pozdrawiam
Bony&Clajd

Postautor: PomysłowyDobromir » 16 gru 2009 15:13

Moim zdaniem o wiele lepszy jest lateksowy. Miałem bardzo twardy, ale takie wolę i bardzo sobie chwaliłem. Od prawie roku korzystam ze sprężynowego i
czuję różnicę, znaczy sprężyny. Być może z kieszeniowym byłoby inaczej, tak czy owak jeśli będę kupował - to tylko lateksowy
Awatar użytkownika
PomysłowyDobromir

Postautor: Kubik-Meble » 23 mar 2010 21:10

A moim zdaniem tylko sprężynowy,jest bardzo wygodne i miękki. Nie przepadam za lateksowymi.
Łóżka
Szafki nocne
Komody
Materace
Zamówienia indywidualne

http://www.kubik-meble.pl
Awatar użytkownika
Kubik-Meble

Postautor: cometa » 25 lis 2010 10:17

Również uważam, że lateksowe są o wiele wygodniejsze, chociaż te lepsze są z reguły o wiele droższe. Chociaż na kamai.pl ostatnio znalazłam materac sprężynowo - piankowo - kokosowy, który jest i wygodny i w dobrej cenie. Także jednak można znaleźć ten złoty środek ;)
cometa

Postautor: Ligeia » 25 lis 2010 14:54

Warto pamiętać, że materaca nie dobieramy tylko po tym, z czego jest wykonany i krótkim testowaniu w sklepie, bo można się przejechać. Przykład z rodziny: para kupowała materac, wybrali wspólnie po zasięgnięciu opinii na forach, zdecydowali się na sprężynowo-lateksowy, dość drogi, bo około tysiąca złotych. Ona nie miała czasu, więc on pojechał sam, sprawdził, kupił, przywiózł. Ona pierwszej nocy poszła spać na wersalkę, do tej pory próbuje się przyzwyczaić, a już minęło 3 tygodnie. O co chodzi: a o to, że odczuwana twardość różni się w zależności od...wagi. O tym nie pomyśleli - on waży prawie setkę, ona ledwie 50 kilo, więc co dla niego miękkie to dla niej jak beton. Kupili też materac kilkustrefowy, bo ponoć wygodniejszy, dopasowuje się... Potem się okazało, że dla niego super, dla niej lepszy byłby jednostrefowy, bo jest po prostu twardy i niewygodny, wcale się nie dopasowuje do kształtu ciała. Oddać nie mogą, ona musi się przyzwyczaić, rano budzi się sztywna. Ta para to mój brat z bratową, stąd znam historię i sama ją do siebie wzięłam, bo nas z mężem to samo czeka, jeśli sobie zakupu nie przemyślimy. Na początek warto się też zastanowić, czy nie mamy problemów z plecami (my mamy), od tego też zależy wybór.
Ligeia

Postautor: annia1964 » 13 kwie 2012 10:34

Tylko nie sprężynowy,nawet gdyby nazywał się rehabilitacyjny,czy był tzw,kieszeniowy,metal to metal,zapoznałam się bliżej z tematem i sama kupiłam lateksową DEMETER,Matko,jak na tym się śpi!Aż nie chce się wstawać ale jak już wstaniesz to jak nowonarodzona! Sama kupiłam to wiem gdzie można dostać PrzyjemnySen.pl,albo jak ktoś jest z okolic Raciborza sklep Rameta,strefa Przyjemnego Snu
annia1964

Postautor: LozkaWodne » 19 kwie 2012 16:10

Warto zwrócić także uwagę na łóżka wodne,to bardzo dobre rozwiązanie. O ich właściwościach oraz zaletach można poczytać na naszej stronie:

http://www.lozkawodne.pl/Wszystko_o_lozkach_wodnych/2/
LozkaWodne

Wróć do Sypialnia