tapety z włókna szklanego

Informacje o aktualnych trendach w architekturze wnętrz i nie tylko.

Moderator: Paulina

tapety z włókna szklanego

Postautor: Panna Migotka » 19 lis 2009 10:46

Czy możliwe jest połozenie takich tapet tak by po pomoalowaniu nie było widac łaczeń. Moja koleżanak połozyła i wygląda to dość fatalnie, ale ona kładzie to na karb umiejetności ekipy, która to i owo u niej spaprała. Co zatem sądzicie o takich tapecikach?
Panna Migotka

Re: tapety z włókna szklanego

Postautor: Borsalino42 » 20 lis 2009 12:25

Osobiście polożyłem takie tapety w kilku miejscach aby zabezpieczyć ściany przed pękaniem. Po dwukrotnym położeniu podkładu i dwukrotnym pomalowaniu nie widać żadnych śladów łączeń. Trzeba jednak zauwazyć, że faktura takiej ściany różni sie od ściany na której po prostu ktoś położy gładź. I trzeba zdawać sobie sprawę z wchłanialności takiej tapety, która wymaga co najmniej jednego malowania więcej. Tak wiec reasumując jestem bardzo zadowolony
Borsalino42

Re: tapety z włókna szklanego

Postautor: Dobrawa » 16 gru 2009 14:44

Żeby nie było widać łączeń mąż nałożył taką masę akrylowo gipsową (w wiaderkach). Świetnie zamaskowałą laczenia i wyrównała powierzchnię. Dopiero to pomalowaliśmy.
Awatar użytkownika
Dobrawa

Wróć do Design, wzornictwo, pomysły