Szczerze mówiąc to nie wiem co ma wspólnego z ekologia, może chodzi o to, że nie zabito do jej wyrobu żadnego zwierzęta i dlatego ekologiczna. Choć podobno, z tego co wiem Skóra ekologiczna jest jednak mieszanką skaju i prawdziwej, zmielonej skóry zwierzęcej (takiej gorszego sortu). Oczywiście nie wiadomo jaka jest zawartość cukru w cukrze

, czyli skóry w skórze ekologicznej, ale podobno to właśnie dzięki tej domieszce skóra ekologiczna ma parametry zbliżone do noramalnej. No może poza wytrzymałością. Znajomy, który zna się na rzeczy powiedział mi, że taka skóra eko, przy intensywnym użytkowaniu nie wytrzymuje dłużej niż 2.5 roku To wiemy dopiero teraz, ale my byliśmy skazani na eko skórę, ponieważ z powodu braku wystarczajacych środków nie mogliśmy kupić naturalnej, a małe dzieci mają to do siebie, że z szybko zrobiłyby materiałowemu wypoczynkowi jesień średniowiecza

. Nasza kanapa ma 2.5 roku i o dziwo jeszcze jakoś sie trzyma. Zastanawiamy się, ile będzie kosztowała tapicerka takiej kanapki, i czy to wogóle się opłaci. Cóż czas pokaże.
pozdro