Telewizor w salonie -chować czy eksponować

Moderator: Paulina

Re: Telewizor w salonie -chować czy eksponować

Postautor: MebloHurt24 » 06 sie 2010 10:48

Czemu chowac? skoro juz tam się znalazł to chyba nie bez przyczyny?:)
MebloHurt24

Postautor: Gosia » 07 sty 2011 10:34

ostatnio coraz częściej chcemy wszystko chować, dlatego firmy robiące meble na wymiar skłonne są wykonać takie zlecenie, często też zastanawiamy się czy to aby dobry pomysł, co z wentylacją i gdzie odpowiednio go wkomponować, podaje link do blogu takiej firmy, gdzie można się co nieco dowiedzieć na ten temat
http://www.iszafy.pl/pl/wasze_problemy/295
Awatar użytkownika
Gosia

Postautor: malari » 11 sty 2011 11:42

Myślę, że jak już go przywieziesz do domu to przyjdzie Ci do głowy rozsądny pomysł gdzie go ustawić. Nie chodzi raczej o to czy go eksponować, czy chować, natomiast o to, żeby tak gdzie będzie nie przeszkadzam nikomu i nie utrudniał oglądania i nie sprawiał też, że w pokoju będzie zbyt ciasno.
malari

Postautor: Tilti » 17 lut 2011 09:36

Ja uwielbiam tego typu sprzęty, więc ja osobiście na pewno bym eksponował, nie chował;)
Tilti

Postautor: gabi24 » 17 lut 2011 15:45

Bardzo mi się podoba pomysł i aranżacja wnętrza którą wstawił Demolitionman
gabi24

Postautor: Tilti » 25 lut 2011 14:24

Najlepiej, aby telewizor był dobrze skomponowany z całością wnętrza. Teraz jest mnóstwo płaskich TV, które i tak po prostu dobrze się prezentują, bo nie ingerują nadmiernie we wnętrze. :D
Tilti

Postautor: cometa » 14 mar 2011 14:33

Moim zdaniem te współczesne telewizory wyglądają na tyle dobrze, że nie trzeba ich chować. A do tego można znaleźć ciekawe stoliki RTV, także ja jestem raczej za eksponowaniem. Uważam, że na takim stoliku: http://www.esmebel.com/rodziny,marco,11 ... ,1105.html telewizor będzie się prezentował bardzo ciekawie, także nie ma sensu chować go gdzieś po szafkach.
cometa

Postautor: Gosia » 06 maja 2011 17:54

czasami nie tylko chodzi o to żeby schować brzydki stary telewizor, tylko ogólnie podczas wizyty gości, np. z dziećmi, zasłaniamy telewizor umieszczony w szafie i dzieci nie marudzą bo brak telewizora to brak oglądania, całkiem ciekawy pomysł, aby umieścić go w praktycznej zabudowie, takie rozwiązanie coraz częściej widuję u znajomych, zwłaszcza w sypialni jest dobrym rozwiązaniem
Awatar użytkownika
Gosia

Postautor: Danka » 16 maja 2011 11:19

@Gosia , dokładnie. Mnie strasznie denerwuje jak przychodzi rodzina i wujek pierwsze co po skończonej zupie woła: "To może ktoś włączy telewizor, na pewno jakiś ciekawy mecz będzie". A jak się schowa, to już nie będzie pokusy:)
Danka

Wróć do Pokój Dzienny