Strona 1 z 1

Blat kamienny

Post: 13 paź 2009 08:19
autor: Tango 66
Czy ktoś ma blat marmurowy? Zastanawiam się czy nie wymienić mojego zużytego blatu laminowanego, blatem kamiennym, marmurowym właśnie. Czy taki blat dobrze się używa? Proszę o odpowiedzi z własnego doświadczenia. pozdrawiam

Re: Blat kamienny

Post: 24 paź 2009 17:13
autor: Sewerus
Rzeczywiście blaty kamienne dają w kuchni poczucie wyszukanego luksusu. Blaty granitowe są stworzone do kuchni. Bardzo odporne, nic tak naprawde nie jest w stanie go zniszczy ( ani chemia, ani woda, ani wysoka temp.) Stosowany jest również marmur, które nie jest juz jednak tak trwały i może ulegac przebarwieniom, wymaga zatem impregnacji i ciągłej troski.
Tak naprawdę minusem blatu z kamienia jest tylko wysoka cena (no chyba, ze komuś przeszkadza to że jest zimny w dotyku)
pozdrawiam