Wybór pralki

Moderator: Paulina

Wybór pralki

Postautor: Krasawica » 07 sty 2010 07:27

Musimy zakupić nową pralkę. Czy ktoś z Was mógłby mi doradzić na jakie parametry należy zwrócić uwagę i jakie są najlepsze?
Krasawica

Re: Wybór pralki

Postautor: Boryna » 08 sty 2010 07:05

Ja osobiście eksploatuję siedmioletniego whirlpoola ładowanego od góry z mechanicznym programatorem i jak dotąd jeszcze nie zapraszalem do niego serwisanta. Ale może po prostu mam szczęście :)
Boryna

Postautor: CódMalina » 12 sty 2010 07:27

4 lata mamy elektroluxa ładowanego od góry z mechanicznym programatorem, wszystko ok, i co ważne w środku wygląda jak nowy, ale nic dziwnego bo używamy proszku Amway bez wypełniaczy.
CódMalina

Postautor: słoneczko » 08 mar 2010 09:15

Jeśli chodzi o wybór pralki to ja się kieruję kilkoma zasadami przy wyborze pralki przede wszystkim wybieram taki sprzęt, żeby miał kilka różnych programów do prania. Wicie, żeby można było prać w wysokiej temperaturze, żeby można było prać delikatne rzeczy etc... kolejną rzeczą jest to, że wybieram albo pralkę ładowaną od góry albo od frontu ( ale raczej wybieram takie tradycyjne ładowane od frontu) potem patrzę na wygląd, markę i cenę. Dla mnie dość ważna jest cena i to, gdzie ją kupuję. Dlatego, jak ja kupowałam pralkę skorzystałam ze sklepu magicznaplaneta.pl, bo mają ogromny wybór, ale też dlatego, że ceny są bardzo niskie;)
słoneczko

Postautor: karolek » 29 maja 2010 09:33

A ja przede wszystkim patrzę na zużycie wody, to według mnie bardzo ważne. No i liczy się marka, ta porządna jest gwarancją,że przez długi czas nie trzeba będzie odwiedzać serwisu. Całkiem fajny jest ten model http://www.moderni.pl/show.php?id=10368 w końcu to Bosch:)
karolek

Postautor: alideco » 20 paź 2010 11:25

Dokładnie zgadzam się z wcześniejszymi wypowiedziami, ważne jest zużycie wody, różne programy - które znacznie ułatwiają życie i czasami pozwalają zaoszczędzić trochę wody lub czasu. Jesli ktoś ma małą łazienkę to lepsza jest pralka łądowana od góry w innym wypadku z przodu :) Całkiem niezła jest ta z Samsunga: http://www.medialux.pl/dzial/agd/kategoria/?id=29&prod=42089
alideco

Postautor: MebloHurt24 » 27 paź 2010 14:05

Oprócz danej marki czy ceny,zwróc także uwage na okres gwarancyjny,ponieważ często zamiast 5 lat są 2 lub 3 ,co nie jest w porządku w stosunku do klienta. Ja mam ładowaną od dołu,chyba Bosha i póki co bardzo sobie chwale.
MebloHurt24

Postautor: Gorenje » 27 maja 2011 13:20

Cena jest niewątpliwie w większości przypadków decydującym czynnikiem przy zakupie pralki.
Cena oczywiście jest ważna jeśli mamy ograniczony budżet, ale weźmy pod uwagę, że pralka będzie nam służyć przez długie lata.
Warto zwrócić uwagę na pakowność bębna - w zależności czy zamierzamy robić prania małe często czy duże raz na jakiś czas. Wbrew pozorom ma to ogormny wpływ na oszczędność energii.
Zużycie wody to również zużycie naszych pieniędzy, dlatego dobrze jest wybrać pralkę, która posiada system oszczędności wody.
Nowoczesne pralki mają również technologię steriltub, która pozwala na samoczyszczenie pralki i zapewnia nam pachnące i higieniczne pranie.
Gorenje

Postautor: bettyboop » 28 lip 2011 15:28

To wszystko zależy od tego jak dużą masz łazienkę. Ale mogę Ci podpowiedzieć, że możesz zajrzeć na stronę magicznaplaneta.pl bo jest tam bardzo duży wybór pralek, a z tego co ostatnio widziałam to jest tam nawet sporo promocji, także przynajmniej nie zrujnuje Cię ten zakup.
bettyboop

Postautor: Studio-Armatury » 19 wrz 2011 09:49

Podczas zakupu należy zwrócić uwagę na szereg czynników jak np cena,firma oraz ładowność ( w zależności do powierzchni łazienki,ładowana od góry lub też od dołu). Szukaj w sklepach internetowych,ponieważ tam jest zdecydowanie największy wybór.
Studio-Armatury

Postautor: Gorenje » 06 gru 2011 19:14

Przy wyborze pralki warto kierować się parametrami oszczędności i efektywności, a także stopniem przyjazności naszego sprzętu dla środowiska. Pralki nowej technologii są zaopatrzone w rozmaite funkcjonalności maksymalnie ułatwiające korzystanie ze sprzętu. Pralki Gorenje z linii ECO, dzięki technologii sensorowej automatycznie dobierają ilość wody i środków piorących do ilości i stopnia zabrudzenia bielizny. Ponadto, optymalizują temperaturę programów piorących by zużyć jak najmniej energii elektrycznej i powstrzymują przed utratą detergentu z pralki podczas poboru wody. To najoszczędniejsze pralki z odstępnych obecnie na rynku modeli.
Gorenje

Postautor: Krystek » 09 sty 2012 15:30

Gorenje i Beko bym omijał. Jak kupować to jakiegoś Bosha czy Aristona z wydłużoną gwarancją.
Krystek

Postautor: Gorenje » 02 lut 2012 16:49

Krystek, a czy możemy poznać powód takiej Twojej opinii o Gorenje?
Gorenje

Postautor: BasterMeble » 29 mar 2012 18:30

moim zdaniem najlepsze pralki mają firmy whirpool i boash. co prawda pralki kosztują odrobinke wiecej ale placi się za jakoś i długowieczność ja korzystam od paru lat i nie mam problemów ;)
www.baster.pl - meble Black Red White.
Awatar użytkownika
BasterMeble

Wróć do Łazienka