Jak dbać o drewno

Informacje o aktualnych trendach w architekturze wnętrz i nie tylko.

Moderator: Paulina

Jak dbać o drewno

Postautor: oberon789 » 19 lis 2009 15:06

W moim domku w zasadzie będzie domonowalo drewno i zastanwiam sie jak o nie dbac, oczywiscie moglbym zapyac specjaliste w sklepie, ale skad mam wiedziec ze on wie o czym mowi, czyli ze ma sam drewno w domu czy mowi tylko z wiedzy teoretycznej. napiszcie jak dbacie o drewno i jakich preparatow uzywacie, chodzi o cos łagodnego, w miare ekologicznebgo
oberon789

Re: Jak dbać o drewno

Postautor: Mokrazuzka » 23 lis 2009 14:58

oberon789 pisze:W moim domku w zasadzie będzie domonowalo drewno i zastanwiam sie jak o nie dbac, oczywiscie moglbym zapyac specjaliste w sklepie, ale skad mam wiedziec ze on wie o czym mowi, czyli ze ma sam drewno w domu czy mowi tylko z wiedzy teoretycznej. napiszcie jak dbacie o drewno i jakich preparatow uzywacie, chodzi o cos łagodnego, w miare ekologicznebgo

Mogę ci doradzić zasiegnięcie języka w sklepie parkieciarskim w pobliżu. Tam ci doradzą. Możesz skorzystac z profesjonalnych środków pielęgnacyjno-konserwujących drewno firmy HG do kupienia w Castoramie. Są tam nabłyszczacze, zmywacze, mydła itp. Możesz również kupic w sklepach internetowych z parkietami i chemią do parkietów. Tam również zyskasz informacje na ile oferowane środki są ekologiczne. Trochę samodzielności chłopie!
Mokrazuzka

Re: Jak dbać o drewno

Postautor: PomysłowyDobromir » 28 gru 2009 11:38

oberon789 pisze:W moim domku w zasadzie będzie domonowalo drewno i zastanwiam sie jak o nie dbac, oczywiscie moglbym zapyac specjaliste w sklepie, ale skad mam wiedziec ze on wie o czym mowi, czyli ze ma sam drewno w domu czy mowi tylko z wiedzy teoretycznej. napiszcie jak dbacie o drewno i jakich preparatow uzywacie, chodzi o cos łagodnego, w miare ekologicznebgo

A może uściśliłbyś o jakie powierzchnie Ci chodzi? Parkiety, meble, boazerię?
Awatar użytkownika
PomysłowyDobromir

Wróć do Design, wzornictwo, pomysły