wszystko zależy od tego jaki styl kuchni wybierzesz, jaki Ci odpowiada. Meble drewniane ocieplają wnętrze, natomiast szklane świetnie sprawdzają się w bardzo nowoczesnych designach.
Zdecydowanie wolę jakieś przestronne, nowoczesne meble. Ale wydaje mi się, że każde z tych materiałów może zostać użyte tak aby powstały z nich nowoczesne meble.
Połączenie drewna z metalem? Szczerze powiem, że chyba wcześniej się z tym nie spotkałam. Jeżeli chodzi o nowoczesnej aranżacji, to na pewno połączenie płyt pcv ze szkłem. A jeżeli wolisz styl klasyczny, czy rusycystyczny to na pewno drewno będzie lepszym rozwiązaniem. Wszystko zależy od Twojego gustu.
Sądzę, że mądre połączenie tych dwóch materiałów (drewna i szkła) będzie bardzo efektowne. Pomogą Ci na pewno projektanci z Galerii Indeco, projektowali u mnie meble i jestem zadowolony. Mam meble z drewna ale takie połączenie też za mną chodziło sam nie wiem czemu się nie zdecydowałem? http://galeriaindeco.pl/promocje.php
Przeszklone fronty będą się najszybciej brudzić, w następnej kolejności lakierowane i w jasnych kolorach, zdecydowanie najmniej drewniane.
Ale ja osobiście jestem zwolennikiem łączenia różnych rozwiązań. Część mebli kuchennych mam białych-lakierowanych, a pozostałe drewniane- przepięknie to wygląda. Polecam
Meble drewniane prezentują się bardzo ładnie, jeśli więc szukacie tego typu mebli, to możecie przejrzeć sobie dostępną ofertę w http://meblezych.pl/ . Są to naprawdę ładne meble z litego drewna i są bardzo solidne i wytrzymałe.
Pochwalisz się jakie zastosowałaś rozwiązanie? granitowy blat fajny tylko ciężki - nad zmywarkę się nie nadaje. Proponowałabym do kuchni jasne meble, sprawiają przytulniejsze wrażenie.
Też jestem ciekawa, jakie rozwiązanie wybrałaś. Ja mam dość jasne mieszkanie, w kuchni lekko łososiowe ściany, a do tego białe szafki, żeby było przytulnie. W sumie szafki były wcześniej przy białych ścianach, a ostatnio zmieniliśmy kolor ścian, żeby nieco ożywić wnętrze. Kiedyś podobały mi się drewniane kuchnie, ale na razie nie pasowałaby do resty pomieszczeń więc marzenie odłożone na półkę na kiedys.
Witam, A co powiecie na rozwiązania ze stali szlachetnej. Stalowe blaty i fronty firmy BARAZZA DESIGN. Niezwykle higieniczne i funkcjonalne rozwiązanie do nowoczesnych kuchni. Industrialne rozwiązania, które doskonale łączą się z kamieniem lub drewnem nadając przestrzeni kuchennej niezwykle harmonijny charakter. Rozwiązania włoskich rzemieślników dają możliwość łączenia/integracji urządzeń kuchennych ze stalowymi blatami. Po więcej zapraszamy na www.njudes.pl lub www.barazzadesign.pl oraz do naszego Salonu okapów kuchennych NJUDES przy ul. Łęczyńskiej 51D w Lublinie. Pozdrawiamy