Korkowa podłoga

Panele, podłogi gotowe drewniane, terakota i inne rodzaje podłóg

Moderator: Paulina

Korkowa podłoga

Postautor: Baktrian » 08 sty 2010 11:56

Jak tam sprawują się Wam korki na podłogach? Proszę o zaznaczenie, jaki rodzaj korka stosujedzie: laminowane, naturalne, czy jakieś inne?
Myślimy z mężem o korku w pokojach dziecięcych i do sypialni. Podoba mi się jego elastyczność i ciepło, tym bardziej, że nie chcę mieć w tych pokojach żadnych dywanów.

Pozdro
Baktrian

Re: Korkowa podłoga

Postautor: Jarmuk » 09 sty 2010 07:14

Mamy korek na podłodze w pokoju dzieci i w sypialni. Może wzory nie są najładniejsze, ale postawiliśmy na fukcjononalność. Mój korek ma już 8 lat. Lakier się nie wytarł, kurzu nie widać, podłoga jest ciepła a jak dzieci swego czasu rzucały klockami, nie było tego tak bardzo słychać. Polecam jak najbardziej. I co również bardzo istotne łatwo go położyć samodzielnie.

pozdrawiam
Jarmuk

Postautor: WściekłyByk » 12 sty 2010 10:34

Zgadzam się z tą pozytywną opinią na temat korka, mam nim wyłożony przedpokój i kuchnię. Są to panele lakierowane, montowane bez kleju
Jak dla mnie korek jest super - cichy, ciepły i nie widac na nim kurzu. Podłoge w kuchni użytkuje juz 2 lata i ciągle wygląda jak nowa. A po kilku latach jak się lakier wytrze to będzie można panele lekko wycyklinowac i polakierować. Super sprawa
WściekłyByk

Postautor: Brunchilda » 13 sty 2010 14:07

U mojej cioci jest korek w przedpokoju (mocno eksploatowanym gdzie dużo ludzi się przewija i do tego dwa psy i cztery koty ) i kuchni. Leży tam od 7 lat no i niestety w paru miejscach sie poprzecierał ale o dziwo w kuchni, najbardziej na podłodze przy zlewie. Tyle że Mama po położeniu nie lakierowała go dodatkowo i myślę że to był błąd. Chociaż panele zakładane w podobnym czasie w jadalni też się poprzecierały. W tym roku wymieniono je na panele korkowe ale pociągnięto jakimś wzmocnionym lakierem. Prezentują się naprawdę ślicznie.
Awatar użytkownika
Brunchilda

Wróć do Podłogi