kuchnia w brązie

Moderator: Paulina

kuchnia w brązie

Postautor: vat3 » 16 lis 2009 11:00

Otóż zdecydowani jesteśmy na kuchnię w jakimś brazie, raczej ciemnym, ale szukamy jakichś innych kolorów/materiałów niż venge, które teraz jest wszechobecne. Czy jest jakieś drewienko/wzorek, które utrzymane jest w tej tonacji kolorystycznej, lecz może jest nieco ciekawsze lub inne wizualnie? Proszę o konstruktywne propozycje
vat3

Zależy jakie wenge

Postautor: Wujo Dobra RAda » 20 lis 2009 09:50

Zgadza sie ze wenge jest dość często spotykane, ale mówimy chyba o wenge okleinowym, które znacznie się różni o naturalnego, Naturalne wenge jest naprawdę świetne kolorystycznie i pod względem wzoru, świetnie wybarwione a z pewnością lepsze od hebanu. Jego zaletą jest właśnie to że nie trzeba go wybarwiać żeby był ciemny. Jeśli chodzi o inne propozycje to przecież możesz sobie wziać dowolne drewno które ma odpowiedni wzorek i pomalować je na ciemno, hulaj dusza piekła nie ma!!!
Awatar użytkownika
Wujo Dobra RAda

Re: kuchnia w brązie

Postautor: Dorotha » 14 gru 2009 10:14

Też zauwazyłam ten trend z wenge, to dziwne przecież tyle jest odmian pięknego drewana. Nigdy nie gustowałam w egzotykach i osobiście najbardziej podoba mi się orzech amerykański, który niekiecznie jest ciemny. Rok temu, gdy zastanawialiśmy sie nad tym jaką kuchnie będziemy chcieli, bralismy pod uwage wenge, ale zniechęciło nas własnie to, że więszkość ludzi wybiera wenge i baliśmy się, że po pierwsze nam się znudzi szybko (bo dookoła wenge wenge) a po drugie nie chcieliśmy miec kuchni, jak większośc znajomych
Dorotha

Re: kuchnia w brązie

Postautor: Nikodem Wienczy » 28 gru 2009 11:16

Może jestem dziwakiem jakimś, ale nie znam nikogo kto miałby kuchnię Wenge!
Nikodem Wienczy

Wróć do Kuchnia